Mostenirea ascunsa a Printesei Diana: inregistrarile secrete pe care le-a lasat sotiilor lui William si Harry

1
De Maria Constantin
1 apr. 2022

Cu putin timp inainte de a muri, Lady Di a inregistrat in secret mai multe casete audio destinate fiilor ei si sotiilor acestora.

In ultimii ani, Printul William si Printul Harry au vorbit despre impactul pe care l-a avut asupra lor pierderea mamei, Printesa Diana, cand inca erau copii.

In 2017, Ducele de Cambridge, care avea 15 ani cand a murit Diana, a facut o marturisire emotionanta, dezvaluind cum a simtit ca trebuie sa o lase in urma pentru a-si trai viata, iar anul trecut Printul Harry, care avea doar 12 ani cand s-a petrecut tragedia, a spus ca durerea l-a indreptat spre droguri si alcool.

„Diana stia ca va muri tanara”

Odata cu trecerea anilor au aparut mai multe relatari despre relatia Dianei cu fiii ei. Un apropiat al ducesei a dezvaluit recent ca, inainte de a muri, ea a inregistrat in secret cateva casete audio pentru copiii ei si viitoarele lor sotii, relateaza Marie Claire.

Potrivit OK! Magazine, sursa din anturajul Dianei care a dorit sa-si pastreze anonimatul, a spus ca ideea i-a venit printesei dupa ce a inregistrat casetele care au fost folosite pentru biografia semnata de Andrew Morton, „Diana: Her True Story”, in 1992.

Acest mod de lucru a inspirat-o sa creeze notite vocale pentru William si Harry, dandu-le sfaturi si impartasindu-le sperantele sale pentru viitorul lor.

„Oricat de incredibil suna, Diana stia ca va muri tanara. (…) Mi-a spus ca a realizat casetele pentru ziua in care ea nu va mai fi langa baietii ei ca sa-i ajute”, a spus persoana citata.

„Ea putea astfel sa continue sa faca parte din vietile lor, chiar si dupa ce s-a dus. S-a gandit ca era destul de ingenioasa si i-a placut ideea de a fi ceea ce ea numea ‘o mama cicalitoare de dincolo de mormant’. I se parea destul de amuzanta”, a mai spus aceasta.

Mesajul Dianei pentru o femeie speciala

Sursa a adaugat ca Diana a inregistrat casete pentru viitoarea sotie a lui William si pentru familia pe care ei urmau sa o intemeieze. „Era atat de sincera. O poti simti din vocea sa. Vorbea chiar din inima. Imi amintesc destul de bine cateva fragmente chiar si dupa tot acest timp. Am fost surprinsa ca mi le-a pus sa le ascult. Iar cand s-au terminat, am vorbit despre fata cu care William se va casatori. Credea ca sotia lui va fi frumoasa, desteapta si independenta. Si, uimitor, a avut dreptate. Kate este toate acestea si mai mult”, a spus sursa.

Cuvintele lui Charles care au ranit-o pe Printesa Diana: Replica lui a traumatizat-o

Prietena ducesei sustine ca aceasta s-a adresat direct Ducesei de Cambridge, spunandu-i ca stie ca trebuie sa fie „cineva cu adevarat special”. „Pentru ca mariajul vostru sa supravietuiasca stralucirii publice si presiunii vietii regale, va fi nevoie de rabdare, compromis, intelegere, incredere, loialitate si, desigur, dragoste”, i-a spus Diana ducesei Kate. „Familia este cel mai important lucru din lume”, a adaugat ea.

Copiii lui William au tot doua bunici

William a vorbit in mai multe randuri despre cum pastreaza vie memoria mamei sale povestindu-le despre ea copiilor sai, Printul George, Printesa Charlotte si Printul Louis. Intr-un interviu din 2017, el a dezvaluit ca vorbeste constant cu ei despre „buni Diana”.

„E greu, pentru ca, evident, Catherine nu a cunoscut-o, asa ca nu le poate da multe detalii. Asa ca o fac eu cand ii urc in pat, le vorbesc despre ea si incerc sa le reamintesc ca sunt doua bunici, sunt doua bunici in viata lor, si e important ca ei sa stie ca ea a fost si ca a existat”, a marturisit Printul William.

Foto: Getty Images.