Cuvintele lui Charles care au ranit-o pe Printesa Diana: Replica lui a traumatizat-o

1
De Maria Constantin
2 mart. 2022

Acum 40 de ani, Charles si Diana anuntau ca se casatoresc. Bucuria logodnei a fost umbrita de o replica a printului care a socat-o pe Lady Di.

Dupa doar sase luni de la data la care s-au cunoscut, Charles si Diana faceau anuntul oficial al logodnei lor, prin intermediul Lordului Chancellor, in ziua de 24 februarie 1981, la ora locala 11:00. „Regina si Ducele de Edinburgh anunta cu cea mai mare placere logodna dintre iubitul lor fiu Printul de Wales cu Lady Diana Spencer, fiica lui Earl Spencer si a onorabilei doamne Shand Kydd”, se arata in comunicatul transmis atunci.

Replica socanta a lui Charles

Intr-un interviu comun acordat postului BBC la Palatul Buckingham, Charles a spus ca s-a declarat incantat si „sincer surprins” ca Diana era pregatita sa se casatoreasca cu el. Cu privirea timida care i-a adus numerosi admiratori, Diana l-a descris pe Charles drept viitorul sau sot si „destul de uimitor”.

In acest interviu, Printul Charles a facut, insa, o remarca neasteptata despre ce inseamna dragostea pentru el. Diana a povestit mai tarziu ca aceste cuvinte au traumatizat-o, scrie People. Intrebati atunci daca se iubesc, Diana a raspuns fara sa se gandeasca: „Desigur”, a spus ea. „Orice o fi insemnand dragostea”, a completat-o Charles, privind ciudat spre podea.

Diana i-a spus imediat „Da” lui Charles

Printul Charles a mai spus in interviu ca au reusit sa pastreze secretul asupra logodnei si ca a cerut-o in casatorie cu trei saptamani inainte, in timpul unei cine private la Palatul Buckingham. El a explicat ca a dorit sa-i dea timp Dianei sa se gandeasca in timpul unei calatorii planificate in Australia, insa ea a acceptat imediat si s-a mutat din apartamentul in care locuia la Palatul Kensington pentru a sta la Clarence House pana in ziua nuntii.

Printesa Diana a spus ca mariajul ei cu Printul Charles „a fost un Iad chiar de la inceput”

Imbracata cu un costum albastru cu fusta de la Harrods, Diana a aratat pentru prima oara lumii inelul de logodna. Realizat din aur alb de 18 karate si impodobit cu un halou din diamante, inelul avea un safir albastru din Sri Lanka. Dupa moartea ei, inelul i-a revenit Printului William, care i l-a daruit lui Kate Middleton cand a cerut-o de sotie, scrie People.

Nunta secolului

Charles si Diana s-au casatorit pe 29 iulie 1981, la Catedrala St. Paul, in fata a 3.500 de invitati. „Nunta secolului” a fost urmarita de aproximativ 750 de milioane de telespectatori din intreaga lume.

Dupa venirea pe lume a copiilor lor, Printul William si Printul Hary, cuplul s-a despartit in 1993, divortand oficial in 1996. Printesa Diana a murit la 31 august 1997, la Paris, intr-un accident auto, eveniment care a socat intreaga lume.

Foto: Getty Images