Regele Charles e un gurmand: Ce ii placea sa manance des impreuna cu Diana, William si Harry

1
De Maria Constantin
15 mai 2023

Doi dintre bucatarii familiei regale, Darren McGrady si Carolyn Robb, au dezvaluit ce preferinte alimentare are monarhul britanic.

Chefii Darren McGrady si Carolyn Robb au lucrat mult timp in cadrul casei regale si au facut dezvaluiri despre obiceiurile alimentare ale regelui Charles chiar inaintea ceremoniei de incoronare, relateaza People.

In clipurile video realizate pentru publicatia Delish in care arata doua retete preferate de familia regala, Robb si McGrady au vorbit despre preparatele favorite ale regelui. Robb, care a gatit pentru Charles, Printesa Diana, Printul William si Printul Harry timp de 11 ani, a preparat o prajitura cu mere, curmale si nuci pecan, dar a dezvaluit ca aceasta nu era preferata regelui.

„E destul de amuzant ca, desi este o prajitura pe care Printul Charles o manca, nu este ceea ce manca, fiindca nu-i placea mult gustul dulce”, a spus Robb.

Regele Charles este „un gurmand” si nu mananca aceleasi preparate doua zile la rand

In schimb, McGrady, care a fost bucatarul reginei Elisabeta timp de 15 ani si al Printesei Diana, a spus care era, de fapt, preparatul preferat al lui Charles: o portie de carne de miel cu risotto si ciuperci.

McGrady spune ca regele este „un gurmand” si spune ca acesta nu mananca aceleasi preparate doua zile la rand. El a adaugat ca prepara des specialitati culinare italiene pentru familia regala.

„Cand Printul Charles, Diana, William si Harry mancau impreuna, de multe ori mancarea italiană era in meniu”, a spus el, explicand ca Dianei ii placea si bucataria „simpla si curata”, iar cei doi mici printi preferau pizza. „Ce baiat n-ar manca pizza?”, a spus McGrady.

Reteta de quiche care se va servi la incoronarea Regelui Charles. O poti pregati si tu acasa, extrem de simplu

Totusi, prima intalnire a lui McGrady cu Charles nu a fost langa o masa cu mancare. Cei doi s-au cunoscut in timpul balului Ghillies al reginei Elisabeta. „Dansam, dar nu stiam sa dansez bine (…). Cand m-am dat inapoi, barbatul din spatele meu a dat si el inapoi si ne-am ciocnit. M-am intors si i-am cerut scuze. Era Printul de Wales. Am crezut ca o sa fiu trimis in Turnul Londrei. A fost un moment ingrozitor, dar ma uitam numai inapoi”, a povestit bucatarul.

Foto: Instagram/The Royal Family

Ambii bucatari au convenit asupra unui alt element notabil al dietei lui Charles: pasiunea acestuia pentru mancarea proaspata de tara.

Robb l-a descris drept „un mare lider al miscarii organice”, aratand ca regele detine prima ferma organica certificata din Marea Britanie. McGrady a fost de acord, aratand ca Charles are o gradina incredibila in Ducatul de Cornwall.

Regele Charles i-a implorat pe William si Harry sa nu-i distruga ultimii ani de viata

Regele Charles al III-lea si regina Camilla au fost incoronati la Westminster Abbey. Regele a depus juramantul regilor, apoi arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, i-a pus pe cap Coroana Sfantului Eduard.

In fata a 2.300 de invitaţi, inclusiv peste 100 de şefi de stat, regele a promis ca va mentine religia protestanta in Regatul Unit si va pastra drepturile Bisericii Angliei, asa cum sunt stabilite intr-un act al Parlamentului.

Foto: Instagram/The Royal Family