De ce nu se impaca Regele Charles si Printul Harry: Regele nu-si mai intelege fiul

1
De Maria Constantin
16 iun. 2023

Suveranul britanic este intristat si nedumerit de atitudinea fiului sau.

Dupa ce a renuntat la indatoririle sale regale, Printul Harry nu s-a ferit sa faca dezvaluiri despre relatia avariata cu membrii familiei. Din Statele Unite, unde traieste cu sotia lui, Meghan Markle, si cei doi copii, Archie si Lilibet, acesta a lansat acuzatii dure la adresa familiei regale.

Atat in interviurile acordate, cat si in volumul biografic „Spare”, Harry a dat detalii despre relatia cu fratele mai mare, Printul William, si tatal sau, Regele Charles, exprimandu-si dezamagirea si neincrederea in ei.

Revenit la Londra, saptamana trecuta, pentru a lua parte la procesul pe care l-a deschis impotriva editorului tabloidului Daily Mirror, Harry nu s-a intalnit cu Charles.

Multi s-au intrebat daca relatia tata-fiu a ajuns in cel mai jos punct, dar fiind ca familia regala nici macar nu i-a urat „La multi ani” fiicei lui Harry, Lilibet, saptamana trecuta, ceea ce pana acum nu s-a mai intamplat, noteaza editia britanica a revistei Marie Claire.

Desi Harry a incercat in martie sa ia legatura cu tatal lui, Charles a fost prea ocupat ca sa se intalneasca cu el, potrivit The Telegraph.

Regele Charles nu vrea ca nepotii lui sa faca aceleasi greseli ca el

O sursa a declarat recent pentru The Times ca regele este frustrat de comportamentul fiului sau: „Regele vorbeste despre Harry de fiecare data cand il vad. Nu cred ca a trecut peste tristete si nedumerire, dar este putin mai multa frustrare din cauza comportamentului lui, fiindca o tine tot asa.”

Charles isi va aniversa oficial ziua de nastere sambata, 17 iunie, iar membrii casei regale se vor reuni pentru a asista la parada anuala Trooping the Colour. Ca suveran, el are doua date de nastere, practica continuata de regretata sa mama, regina Elisabeta a II-a. Strabunicul ei, Eduard al VII-lea, a intemeiat aceasta traditie cand a stabilit ca ziua lui de nastere, care cadea in noiembrie, sa fie aniversata public in timpul verii.

Regele Charles, in varsta de 74 de ani, s-a nascut la 14 noiembrie 1948.

Nu se stie daca Harry a fost invitat la evenimentul care se va desfasura la Londra in acest weekend.

Foto: Instagram/@theroyalfamily