Printul George nu va fi niciodata rege, potrivit unui expert regal

1
De Teodora Tirca
15 nov. 2022

E posibil ca printul William sa fie ultimul rege care urca pe tron.

Dupa moartea Reginei Elisabeta a II-a in septembrie, regele Charles al III-lea a fost anuntat oficial ca noul monarh, iar incoronarea sa va avea loc in mai 2023, ocazie cu care oamenii vor primi o zi libera oficiala, iar bancile vor fi inchise pentru a marca evenimentul.

Schimbarea rolurilor regale inseamna, de asemenea, ca Printul William, caruia i s-a dat titlul de Print de Wales, este acum primul in linia de succesiune la tron, iar fiul sau cel mare, Printul George, este al doilea, relateaza Marie Claire UK.

Cu toate acestea, in timp ce multi se asteapta ca George sa conduca intr-o zi ca rege, un expert a vorbit despre credinta ca William ar putea fi ultimul monarh care conduce.

Intr-un interviu acordat pentru The Times anul trecut, autoarea si istoricul Hilary Mantel a spus ca, in opinia ei, Printul George nu va prelua niciodata tronul si ca tatal sau, Printul William, va fi ultimul rege.

Ea a spus publicatiei ca, luand in considerare ultimele evenimente, presupunerea ei este ca dupa regele Charles, William va fi incoronat monarh – dar ca linia se va termina acolo.

Ea a spus: „Dupa mine, este o predictie corecta, dar n-as paria cu bani pe ea.”

„Logica din spatele monarhiei este foarte greu de inteles in lumea moderna, cand oamenii sunt vazuti pur si simplu ca celebritati.”

Mantel a adaugat ca, in timp ce regretata regina Elisabeta a II-a si acum regele Charles si-au dovedit angajamentul fata de rolurile lor in monarhie de-a lungul anilor, familia regala, asa cum o stim, s-ar putea termina cu William.

Mantel, care a scris trilogia Wolf Hall, care detaliaza „ascensiunea si caderea lui Thomas Cromwell la curtea lui Henric al VIII-lea”, a murit, din pacate, la inceputul acestui an, la doar cateva saptamani dupa moartea reginei.

Inainte ca Charles sa fie anuntat oficial ca monarh si William sa devina mostenitorul direct, s-a raportat ca Printul si Printesa de Wales spera sa modernizeze monarhia facandu-se mai accesibili in timpul evenimentelor oficiale si ca spera sa elimine „formalitatile exagerate” si traditiile „depasite”.

Foto: Instagram/The Prince and Princess of Wales