Printul William a fost „ingrijorat” de intrarea ducesei Meghan Markle in familia regala

1
De Maria Constantin
10 mai 2022

Harry si Meghan Markle au vorbit deschis, in interviul pe care l-au realizat cu Oprah anul trecut, despre dificultatile cu care s-au confruntat cand faceau parte din casa regala a Marii Britanii.

Meghan a spus ca a avut probleme de sanatate mentala din cauza mediatizarii excesive la care a fost supusa si ca situatia a devenit atat de dificila in timpul primei sarcini, incat nu-si mai dorea sa traiasca. „Iar acesta era un gand foarte clar, real si infricosator”, a spus Ducesa de Sussex. „Nu mai vedeam nicio solutie”, a adaugat ea.

Cuplul si-a regasit linistea dupa ce a renuntat la indatoririle regale, mutandu-se in California, unde locuiesc acum cu cei doi copii, Archie Harrison si Lilibet Diana, noteaza Marie Claire.

William, speriat de ritmul relatiei lui Harry cu Meghan

Intr-o carte biografica recenta, „The Palace Papers: Inside the House of Windsor, the Truth and the Turmoil”, jurnalista Tina Brown sustine ca atunci cand Harry si-a exprimat dorinta de a se casatori cu Meghan, William a inceput sa-si faca griji cu privire la viteza cu care avansa relatia lor. Ducele de Cambridge se temea ca fratele lui mai mic si viitoarea cumnata nu vor face fata presiunii de a fi permanent in prim-plan.

„O persoana apropiata Ducelui de Cambridge mi-a spus ca acesta credea ca ea (Meghan, n.r.) ar trebui sa aiba mai mult timp pentru a-si cladi o viata in Marea Britanie si sa-si faca prieteni (…). A fost destul de greu pentru Kate, dar Meghan a fost o actrita stralucita si va fi prima femeie de culoare care se alatura familiei regale, factori care vor adauga o presiune enorma”, se arata in volumul biografic.

Razboiul fratilor: Ruptura dintre William si Harry s-a produs inainte de a-si cunoaste sotiile

„Teama fratelui mai mare, pe care el nu i-a marturisit-o lui Harry, a fost ca fragilitatea lui mentala nu l-ar face destul de puternic pentru a se descurca singur cu toate aceste probleme ale ei, precum si cu cele propii”, scrie Tina Brown.

Mutarea lui Harry l-a luat prin surprindere pe William

Printul Harry, in varsta de 37 de ani, si Meghan Markle (40 de ani) au anuntat in ianuarie 2020 ca renunta la indatoririle lor regale. Dupa doua luni, ei s-au mutat in Montecito, California, cu fiul lor, Archie, acum in varsta de doi ani. O sursa a declarat atunci pentru Us Weekly ca Printul William (39 de ani), a fost luat prin surprindere de decizia fratelui sau.

Dupa ce au parasit familia regala si s-au mutat in America, ducele si ducesa de Sussex au lansat Archewell, o organizatie dedicata schimbarii culturale sistemice, si au semnat un contract cu Netflix pentru a crea documentare, programe pentru copii si filme care sa informeze si sa ofere o speranta.

Foto: Instagram/@theroyalfamily