Razboiul fratilor: Ruptura dintre William si Harry s-a produs inainte de a-si cunoaste sotiile

1
De Maria Constantin
9 oct. 2020

Cei doi fii ai Printesei Diana au fost afectati de trecutul lor, sustine un istoric britanic intr-un volum care va fi publicat curand.

Relatia dintre Printul William si Printul Harry nu a fost intotdeauna atat de buna cum parea din afara. Ruptura dintre ei a intervenit inainte de intrarea in familia regala a sotiilor lor, dezvaluie un volum care va fi lansat pe 15 octombrie, scrie People.

Cand Harry (36 de ani) si Meghan Markle au anuntat ca se muta de la Palatul Kesington si isi separa cabinetul de cel al ducilor de Cambridge, ruptura dintre cei doi frati a devenit publica. Insa cartea istoricului Robert Lacey, „Battle of Brothers: The Inside Story of a Family in Tumult” („Razboiul fratilor: Povestea din interior a unei familii tumultuoase”) exploreaza in profunzime schisma survenita intre William si Harry, aratand ca aceasta dateaza din perioada mariajului turbulent al parintilor lor.

„Ambii frati au fost afectati de trecutul lor; amandoi au reactionat gasind solutii diferite”, explica autorul care a fost consultant istoric al serialului Netflix „The Crown”. „E atata durere si trauma in aceasta poveste cand te intorci la inceputul ei”, scrie Lacey.

Infruntarea dintre dragoste si datorie

Istoricul scrie ca William si Harry au fost educati sa fie apropiati si protectori unul cu celalalt, dar tensiunile au sporit cand William a fost pregatit pentru rolul sau de viitor rege, in timp ce Harry a fost lasat fara un rol bine definit. Peste ani, tensiunea care mocnea a explodat cand William l-a avertizat pe Harry ca relatia lui cu Meghan avansa prea repede.

„Fundamentala pentru intreaga poveste este ciocnirea dintre dragoste si datorie”, explica Lacey.

Printul William si Printul Harry nu-si mai vorbesc. „Au nevoie de timp pentru a se impaca“

O posibila tragedie

Istoricul adauga ca fratii care acum locuiesc in tari diferite dupa ce Harry si Meghan s-au stabilit in California, renuntand la indatoririle lor din familia regala, s-ar putea confrunta cu o tragedie daca nu se vor impaca.

„Va fi ceva comparabil cu abdicarea lui Edward al VIII-lea in 1936 si cu moartea Printesei Diana in 1997”, a spus Lacey. „E la aceeasi scara. Si este o provocare care trebuie rezolvata”, a incheiat autorul.

Foto: Instagram/@kensingtonroyal