Printul William, din nou in conflict cu fratele lui: „Harry e o sursa de stres pentru Regina”

1
De Maria Constantin
1 feb. 2022

Ducele de Cambridge nu este multumit de conditiile pe care le pune fratele sau pentru a se intoarce in Marea Britanie.

Printul Harry, care actualmente locuieste in Montecito, California, cu sotia lui, Megan Markle, si cei doi copii, Archie si Lilibet, este protagonistul unei noi dezbateri in Marea Britanie. El a trimis o petitie Curtii de Justitie a Marii Britanii prin care solicita sa i se ofere contracost servicii de securitate in timpul viitoarelor calatorii in tara.

Dupa ce guvernul britanic i-a refuzat cererea, Ducele de Sussex a depus un apel, precizand ca el si familia sa au nevoie de protectie sporita in timp ce se afla in Regatul Unit.

Potrivit avocatilor sai, Harry doreste sa plateasca pentru a beneficia de protectia politiei, astfel incat costurile sa nu fie acoperite din taxele platite de contribuabili. El vrea, totodata, ca securitatea sa sa primeasca jurisdictie in strainatate, scrie Style Caster.

Harry, un motiv de stres pentru regina

William nu este de acord cu modul in care pune problema fratele sau. O sursa a declarat pentru OK! Magazine ca Ducele de Cambridge intelege ce doreste Harry, dar este nemultumit ca expune public aceasta chestiune.

„William simpatizeaza cu insistenta cu care Harry isi apara familia. Dar este consternat de modul in care Harry foloseste aceasta chestiune, din cauza stresului pe care il pune asupra Reginei si a monarhiei”, a declarat sursa pe 28 ianuarie.

Printul William, luat la intrebari: Ce problema a avut de lamurit

Harry sustine ca vizitele sale in Marea Britanie implica amenintari la adresa sa si a familiei sale, iar aceasta situatie poate deveni stresanta pentru intreaga familie regala.

Risc de securitate mostenit pe viata

„Printul Harry a mostenit un risc de securitate la nastere, pe viata. El ramane al saselea in linia de succesiune la tron, a servit in doua randuri pe front in Afganistan, iar in ultimii ani el si familia lui au devenit tinta unor amenintari naziste si extremiste”, se arata intr-o declaratie emisa in ianuarie de echipa de avocati a Ducelui de Sussex.

Declaratia mentioneaza, totodata, ca Harry si Meghan beneficiaza de servicii platite de securitate in Statele Unite, insa nu pot extinde aceste servicii in Marea Britanie fara aprobarea guvernului. „In absenta acestei protectii, Printul Harry si familia sa nu se pot intoarce acasa”, se arata in documentul citat.

„Marea Britanie va fi mereu casa Printului Harry si tara in care el vrea ca sotia si copiii lui sa fie in siguranta. Lipsa protectiei politiei aduce un risc personal major. Printul Harry spera ca petitia sa, dupa doi ani de cereri pentru securitate in Marea Britanie, va rezolva aceasta situatie”, au adaugat reprezentantii ducelui.

Foto: Instagram/@dukeandduchessofcambridge