Printul William este foarte suparat pe fratele sau: Comportamentul lui Harry i-a lasat un gust amar

1
De Maria Constantin
24 feb. 2021

Modul in care Harry si Meghan Markle i-au raspuns Reginei este lipsit de respect, considera William.

Ducele de Cambridge este suparat pentru felul in care fratele sau, Printul Harry, a raspuns la anuntul Reginei Elisabeta a II-a prin care acesta si sotia lui, Meghan Markle, erau oficial retrasi din rolurile lor regale. Potrivit ziarului The Sunday Times, Printul William (38 de ani) e „intristat si foarte socat” de comportamentul fratelui sau.

Un comunicat emis vineri de Palatul Buckingham a confirmat ca Harry (36 de ani) si Meghan (39 de ani) nu vor mai avea niciun rol in cadrul casei regale britanice.

Anuntul survine la an distanta dupa ce Harry si Meghan au renuntat la pozitiile lor in casa regala. Prin aceasta decizie a suveranei Marii Britanii, cei doi nu vor mai putea patrona numeroasele cauze umanitare pe care ei le sustineau in Regatul Unit, scrie People.

„In urma discutiilor cu Ducele, Regina le-a transmis ca, renuntand la indatoririle din cadrul familiei regale, nu este posibil sa-si continue responsabilitatile si indatoririle care vin odata cu serviciul public”, se arata in comunicatul Palatului Buckingham.

Nu se cade sa-i raspunzi Reginei

In replica, Harry si Meghan au emis un comunicat in care au facut referire la anuntul Reginei. „Cu totii putem trai o viata in care sa slujim binele. Este un act universal”.

Acest raspuns l-a suparat pe William, scrie The Sunday Times. Potrivit unor surse citate de ziarul britanic, printul „este foarte intristat de ceea ce s-a intamplat” si considera comportamentul lui Harry si Meghan „insultator si lipsit de respect”.

„Nu-i dai replica Reginei – chiar nu se face asa ceva”, a declarat o sursa pentru ziarul mentionat.

Prietenii celor doi printi si frati au declarat, de asemenea, ca in pofida celor intamplate, acestia sunt deschisi sa-si refaca relatia stricata. „Inca nu s-a vindecat. Inca este foarte suparat pentru ceea ce s-a intamplat, desi doreste ca relatia cu Harry sa se repare in timp”, a spus un prieten al lui William citat de The Sunday Times.

In raspunsul la anuntul Reginei, biroul lui Harry si Meghan a anuntat, totodata, ca ei „vor ramane dedicati datoriei si serviciului lor pentru Marea Britanie si intreaga lume si si-au oferit sprijinul neconditionat pentru organizatiile pe care le-au reprezentat indiferent de rolul oficial”.

Ce au de pierdut Harry si Meghan

Dupa renuntarea la pozitia din Casa Regala, Printul Harry isi va pierde si functiile militare, care vor fi redistribuite celorlalti membri ai familiei regale britanice, scrie People.

Printul Harry, intristat de tensiunile din familia regala dupa ce a plecat in America

Printre patronajele pe care Regina Elisabeta a II-a i le-a retras nepotului sau se numara cele ale federatiei de rugby, ligii de rugby, al Teatrului National Regal si cel al Asociaiei Universitatilor din Commonwealth.

Mai multe dintre organizatiile patronate de Harry si Meghan Markle le-au multumit acestora pentru eforturile lor, prin intermediul retelelor de socializare.

Foto: Getty Images.