Robert Pattinson, nevoit sa renunte la filmarile pentru Batman dupa ce a fost depistat cu Covid-19

1
De Maria Constantin
23 sept. 2020

Privita de la inceput cu neincredere din partea fanilor, sarcina actorului de a purta costumul lui Batman a devenit si mai grea dupa ce s-a infectat cu coronavirus.

Robert Pattinson in rolul lui Batman a fost din start o decizie indrazneata, pe care conducerea Warner Bros. si-a asumat-o, in ciuda neincrederii fanilor si a unor critici. Intre timp, pandemia a lovit si acest proiect: studiourile au anuntat pe 3 septembrie ca productia noului film a fost oprita dupa ce o persoana din echipa a fost testata pozitiv cu noul coronavirus. Dupa doua saptamani, s-a anuntat reluarea filmarilor.

„Dupa o pauza cauzata de precautiile legate de carantina pentru Covid-19, filmarile la ‘The Batman’ au fost reluate acum in Marea Britanie”, a declarat pentru Variety un purtator de cuvant al Warner Bros. Pictures.

Warner Bros. nu a dezvaluit identitatea persoanei depistata pozitiv, insa atat Vanity Fair, cat si The New York Times, au anuntat ca actorul in varsta de 34 de ani a fost cel care s-a imbolnavit.

Batman se lupta cu COVID

COVID-19 afectase deja planul de lucru stabilit pentru „The Batman”. Productia a inceput in ianuarie in Anglia, insa filmarile au fost oprite la inceputul lunii martie dupa izbucnirea pandemiei, relateaza Us Weekly. Conducerea Warner Bros. Pictures a declarat atunci pentru The Hollywood Reporter ca va continua sa monitorizeze indeaproape situatia.

Pattinson joaca in filmul regizat de Matt Reeves dublul rol al lui Bruce Wayne si pe cel al lui Batman, intr-o distributie din care mai fac parte Zoë Kravitz, Paul Dano, Colin Farrell, Andy Serkis, Jeffrey Wright, Peter Sarsgaard si John Turturro.

Top 5 filme care te fac sa simpatizezi cu personajul negativ

Cu putin timp inainte ca filmarile sa fie oprite pentru a doua oara, a fost lansat un trailer care il arata pe Pattinson in actiune. Actiunea filmului nu a fost prezentata inca, relateaza Us Weekly. Premiera „The Batman” este programata pe 1 octombrie 2021.

Cum i-a lasat Ben Affleck locul lui Pattinson

Robert Pattinson a primit rolul lui Batman in mai 2019, dupa ce Ben Affleck a respins oferta de a-l interpreta pe Cavalerul Negru. Acesta a jucat in trei filme acest personaj: „Batman vs. Superman: Dawn of Justice”, „Suicide Squad” si „Justice League”.

Affleck a avut numai cuvinte de lauda despre cel care l-a inlocuit si care s-a remarcat in productia anului, „Tenet”: „Cred ca Robert e un mare actor, o sa se descurce de minune”, a spus starul in varsta de 48 de ani despre Pattinson. „Filmul merita sa fie facut de cineva care isi doreste foarte mult asta si abia asteapta, iar acela nu sunt eu acum, asa ca am renuntat”, a explicat Affleck decizia de a nu juca in „The Batman”.

Foto: Robert Pattinson pentru DIOR HOMME