Ruptura fara remediu: Relatia dintre Printul Harry si Printul William nu va mai fi niciodata la fel

1
De Maria Constantin
10 apr. 2021

Cei doi frati nu vor mai fi la fel de apropiati dupa seria de dispute dintre ei, este de parere un expert in chestiuni regale.

Despartiti de mai multe chestiuni care par insurmontabile, cel putin pe termen scurt, Harry si William s-au distantat mult, iar relatia lor s-a racit.

„Nu cred ca ei vor mai fi vreodata la fel de apropiati cum erau inainte”, a declarat pentru Us Weekly scriitoarea Angela Levin, experta in chestiuni regale.

„S-a ajuns prea departe”

Ea a mentionat ca, desi situatia actuala este neplacuta, relatia dintre cei doi frati s-ar putea imbunatati putin in vara, cand Harry (36 de ani) se va intoarce in Marea Britanie pentru a participa la dezvelirea unui moment dedicat mamei sale, Printesa Diana.

„Printul Harry mi-a spus ca William a fost singura persoana in care putea avea incredere si singura persoana careia ii putea spune orice, datorita experientei lor comune a pierderii mamei”, a spus Levin, care i-a luat un amplu interviu lui Harry pentru cartea ei, publicata in 2018, „Harry: A Biography of a Prince”.

„Au multe in comun, desi sunt personalitati diferite. Dar cred ca s-a ajuns prea departe”, este de parere scriitoarea.

Ruptura a inceput in 2016

Relatia dintre Harry si William este tensionata de mai mult timp. Potrivit volumului „Finding Freedom”, semnat de Carolyn Durand si Omid Scobie, ruptura dintre cei doi frati a inceput in 2016, cand Ducele de Cambridge, in varsta de 38 de ani, si-a exprimat ingrijorarea despre modul in care avansa relatia fratelui sau cu Meghan Markle.

Harry a confirmat neintelegerile dintre ei in octombrie 2019, intr-un documentar difuzat de postul de televiziune ITV, dezvaluind ca in acel moment fiecare se afla pe drumul sau.

In ianuarie, experta regala Katie Nicholl a spus pentru Entertainment Tonight ca Meghan a intervenit printr-o legatura video in incercarea de a reface relatia lor. Lucrurile au degenerat, insa, cand ducii de Sussex au acordat controversatul interviu realizat de Oprah Winfrey si difuzat de CBS, pe 7 martie, in care ei au spus mai multe lucruri neplacute despre familia regala britanica.

Printul Harry a vorbit cu fratele si tatal sau dupa interviul dur cu Oprah

Gayle King a declarat marti, in emisiunea „This Morning”, de la CBS, ca Harry a luat legatura cu William pentru prima oara dupa difuzarea interviului. Desi discutia a fost privata, realizatoarea de televiziune a spus ca William este suparat pentru spusele despre sotia lui si pentru acuzatiile despre rasism, chiar daca numele lui nu a fost pomenit in aceasta privinta.

„Deasupra lui pluteste un nor negru, la fel si in cazul Printului Charles”, a spus Gayle King. „Daca faci astfel de acuzatii, atat de ingrozitoare, ca cineva din familia regala este rasist, pentru ei este greu sa raspunda – nu pot face asta. Pozitia lor nu le permite”, a spus jurnalista despre situatia familiei regale.

Printul William: „Nu suntem o familie rasista”

Pe 11 martie, William i-a spus unui reporter de la Sky News, in timpul unei vizite la o scoala londoneza: „Nu suntem nicidecum o familie rasista.”

In interviul cu Oprah, Harry si Meghan au sustinut ca rasismul a jucat un rol important in decizia lor din 2020 de a renunta la indatoririle lor regale.

Meghan a spus ca atunci cand era insarcinata cu Archie au existat ingrijorari si discutii in familia regala britanica despre cat de inchisa va fi culoarea pielii bebelusului cand se va naste.

Dupa difuzarea interviului, Palatul Buckingham a emis un comunicat in care isi exprima ingrijorarea, anuntand, totodata, ca afirmatiile sunt luate in serios si vor fi discutate de familia regala intr-un cadru privat.

Foto: Getty Images.