Scarlett Johansson a dat in judecata Disney: „Vaduva neagra“ ajunge la tribunal

1
De Maria Constantin
3 aug. 2021

Actrita acuza ca a pierdut o suma uriasa atunci cand filmul „Black Widow“ a fost lansat pe platforma Disney+.

Una dintre cel mai bine platite actrite de la Hollywood cheama in instanta unul dintre cei mai mari jucatori din industria filmului – astfel rezuma Harper’s Bazaar procesul pe care Scarlett Johansson l-a intentat companiei Disney.

The Wall Street Journal a scris ca actrita a deschis joi, la Curtea Superioara din Los Angeles, un proces impotriva companiei Walt Disney, sustinand ca a suferit pierderi mari dupa ce filmul Marvel „Black Widow” a fost lansat simultan pe streaming si in cinematografe. Lungmetrajul a intrat la inceputul lunii iulie pe ecranele din intreaga lume si pe platforma Disney+ Premier Plus.

Contractul original semnat de Scarlett Johansson cu Disney prevedea ca filmul va fi lansat exclusiv in cinematografe, iar veniturile actritei se bazau in mare parte pe incasarile generate.

Pierderi de peste 50 de milioane de dolari

In documentele depuse la instanta din Los Angeles nu se mentioneaza castigurile pe care actrita urma sa le obtina din difuzarea productiei in streaming. Vedeta sustine ca a pierdut bonusuri de peste 50 de milioane de dolari din cauza lansarii online.

In documentele depuse la Curtea Superioara din Los Angeles se mai arata ca Scarlett Johansson a incercat sa-si renegocieze contractul inainte de lansarea in streaming, insa Disney si Marvel nu au raspuns la solicitarea ei.

Disney a raspuns printr-un comunicat in care neaga acuzatiile actritei si invoca situatia defavorabila provocata de pandemie: „Nu exista nimic placut in aceasta actiune. Procesul este extrem de trist si de dezolant in privinta efectelor oribile si prelungite ale pandemiei de COVID-19.”

„Disney a onorat pe deplin obligatiile din contractul doamnei Johansson si, in plus, lansarea ‘Black Widow’ pe Disney+ cu Premier Access i-a marit considerabile posibilitatea de a castiga o compensatie suplimentara pe langa cele 20 de milioane de dolari pe care le-a primit”, se precizeaza in comunicatul citat de People.

„Black Widow”, record de box-office

„Black Widow” („Vaduva neagra”) a avut unul dintre cele mai promitatoare debuturi dupa un an in care salile de cinema au fost inchise din cauza pandemiei. In prima saptamana de la lansare, filmul a obtinut incasari de 80 de milioane de dolari, 78 de milioane de dolari in afara Statelor Unite si inca 60 de milioane din vizionarile in streaming, arata The Wall Street Journal.

„Black Widow” marcheaza ultima aparitie a actritei in seria „Avengers”, care a inceput in 2010 cu „Iron Man 2”.

Scarlett Johansson nu a putut repeta replicile pentru „Black Widow“ cu sotul ei: Colin Jost se temea de spoilere!

„Disney a indus intentionat si fara justificare Marvel in incalcarea contractului pentru a o impiedica pe doamna Johansson sa obtina beneficiile complete ale acordului ei cu Marvel”, se arata in documentele depuse de reprezentantii vedetei.

Efectele procesului

Procesul declansat de Johansson poate provoca o schimbare majora in industria de divertisment din lumea post-COVID, noteaza Harper’s Bazaar. Pana la eradicarea completa a coronavirusului, studiourile de film se bazeaza pe lansari simultane in cinematografe si pe streaming pentru a echilibra gradul redus de ocupare a locurilor din sali.

Filme asteptate, precum „In the Heights” si „Space Jam”, au programate, de asemenea, lansarea in aceasta formula mixta.

„Cu siguranta nu va fi ultimul caz in care vedetele de la Hollywood se ridica impotriva Disney si ne arata clar ca, indiferent ce nume poarta o companie, are obligatia legala de a-si respecta contractele”, a declarat John Berlinski, avocatul actritei Scarlett Johansson.

Foto: PR.