Titlul pe care Kate Middleton il va purta cand Printul Charles va deveni rege

1
De Maria Constantin
10 mart. 2022

Kate va primi un titlu detinut de Printesa Diana dupa ce socrul ei va urca pe tron.

Titlurile nobiliare pot produce confuzie cand membrii casei regale britanice isi schimba pozitia. De exemplu, putina lume stie ca Printul Louis nu ar fi avut dreptul la un titlu regal si doar interventia reginei a schimbat aceasta regula. Sau, bunaoara, ca Printesa Charlotte nu va fi niciodata ducesa.

Pe masura ce membrii familiei regale avanseaza in cadrul monarhiei, titlurile lor se schimba. De exemplu, cand Printul William va deveni Regele Marii Britanii, Kate Middleton va fi cunoscuta drept Regina Consoarta, un rol pentru care se pregateste de pe acum, iar Printul George ar putea prelua titlul de Duce al tatalui sau.

Reactie in lant

Desi s-a speculat ca Printul Charles ar putea renunta la coroana oferind-o fiului sau cel mare, daca va decide sa urce pe tron, aceasta miscare va avea impact asupra titlului oficial pe care il poarta Kate Middleton, scrie editia britanica a revistei Marie Claire.

In prezent, Charles este cunoscut ca Printul de Wales, titlu pe care il detine din 1958, fiind cel mai longeviv Print de Wales din istorie. Titlul nu este acordat doar pe linie masculina, decizia fiind luata de regina sau de rege. Asadar, cand Charles va deveni rege, William ar trebui sa preia titlul de print de Wales.

Trucurile secrete „de printesa” pe care Kate Middleton le-a invatat de la Regina Elisabeta: asa a devenit ducesa!

„Charles a devenit Print de Wales in 1958, cand avea zece ani, fiind investit la Castelul Caernarvon, in 1969. Ca adult, Printul William se poate astepta sa devina Print de Wales curand dupa urcarea pe tron a tatalui sau; dar aceasta va fi o chestiune pe care o va decide noul rege, fiindca, strict vorbind, titlul nu poate fi mostenit”, a explicat departamentul constitutional de la University College din Londra.

Kate, pe urmele Printesei Diana

Daca Charles ii ofera lui William titlul de Print de Wales, titlul purtat de Kate Middleton va fi schimbat – ea va fi cunoscuta drept Katherine, Printesa de Wales.

In prezent, titlul este detinut de Camilla, Ducesa de Cornwall, insa ea nu-l foloseste public din respect pentru Printesa Diana, care a devenit Printesa de Wales cand s-a casatorit cu Charles, in 1981.

Foto: Instagram/@dukeandduchessofcambridge