Papa Francisc indeamna la sustenabilitate si distributia corecta a resurselor planetei

Papa Francisc
1
De Flavia Parpala
5 sept. 2018

Papa Francisc s-a intalnit, pe 1 septembrie, in Roma, cu 100 de antreprenori, alaturi de care a avut o discutie despre practicile sustenabile in business si nu numai.

Papa Francisc isi doreste ca noi toti sa avem o responsabilitate fata de semeni si de planeta pe care traim, contribuind concret astfel incat sa ne putem bucura cu totii de resursele finite ale Pamantului.

„Fiecare dintre noi are o responsabilitate fata de semenii sai si fata de viitorul planetei noastre. Intr-un mod similar, economia ar trebui sa deserveasca omul, nu sa ii fure resursele” a declarat Papa Francisc in fata celor 100 de antreprenori adusi la Roma pentru un eveniment numit „Roman Forum”, cu ocazia Zilei mondiale de rugaciune pentru ingrijirea creatiei.

„Astazi suntem rugati si indemnati sa folosim tehnologia de care dispunem, dar fiind in acelasi timp atenti la resurse si ajutand in special tarile cele mai afectate de saracie si degradare, astfel incat sa se poata si ele imbarca pe calea reinnoirii si a unei dezvoltari sustenabile si integrale”, a spus Safantul Parinte.

In ziua alegerii sale ca Papa, pe 13 martie 2013, Cardinalul argentinian Jorge Bergoglio a adoptat numele Sfatului Francisc si a facut ca mediul, dezvoltarea sustenabila si justa distribuire a resurselor planetei sa fie subiecte importante pe timpul papalitatii sale.

In mai 2015, el a lansat scrisoarea enciclica „Laudato Si”, care atinge probleme de mediu. In luna august a aceluiasi an, a instituit data de 1 Septembrie ca fiind Ziua mondiala de rugaciune pentru ingrijirea creatiei, alaturandu-se astfel Patrierhiei Ecumenice a Constantinopolului, care a declarat aceasi data, inca din 1989, ca fiind Ziua de protectie pentru mediu.

Foto: Instagram/ @franciscus