Calitatea numarul #1 care iti asigura succesul

1
De Alice Moisescu
18 apr. 2019

„Care este cheia succesului?” – intrebarea aceasta ne vine in minte ori de cate ori ne dorim mai mult de la viata. Succesul nu apare peste noapte, insa este important sa fii ambitioasa si sa iti definesti clar obiectivul.

Motivatia, determinarea si curajul de a-ti exprima obiectivele, combinate cu ambitia, sunt calitatile care te vor conduce spre succes profesional.

Pasiunea pentru ceea ce faci pe parcursul carierei tale este definitorie. Fii constienta de abilitatile tale de invatare, de stilul tau si foloseste toate aceste lucruri in favoarea ta.

Succesul inseamna 1% talent si 99%… ambitie! Munca! In rest… uneori, un strop de noroc aparut fix la momentul potrivit poate face ca lucrurile sa se intample mai rapid. Insa nu te poti baza tot timpul pe noroc.

Atitudinea este cea care face diferenta! Atitudinea fata de propria persoana, fata de asteptarile tale, de ideile pe care le ai sau fata de oamenii pe care ii intalnesti.

Obiceiurile femeilor de succes

Ambitia, ingredientul principal al succesului

In primul rand… ce este ambitia?

Ambitia reprezinta dorinta nebuna de succes, de reusita si, mai ales, dorinta de a fi diferit. Este atitudinea care te face sa iti doresti sa iti atingi obiectivul, sa faci ceva deosebit. Ambitia este acel imbold care te indeamna sa faci mai mult decat crezi ca poti face.

Ambitia te ajuta sa dai vietii tale un curs, sa iti creezi un scop bine definit. Inainte de toate, gandeste-te ce iti doresti cu adevarat, cat de mult si de ce vrei ca acel lucru sa se intample, fie ca te raportezi la planul emotional sau la cel profesional.

Atrage succesul in cariera! Iata ce atitudine trebuie sa adopti

Ai incredere in tine. De la bun inceput.

Nu iti spune niciodata „nu”, „e prea mult” sau „nu pot”. Daca faci asta, nu esti pe drumul cel bun. Analizeaza cu maxima acuratete care iti sunt scopurile si valorile. Trebuie sa ajungi din punctul A in punctul B. Linia dintre cele doua este drumul pe care tu il ai de parcurs. Incarca-te cu energia de care ai nevoie, dar in primul rand cu AMBITIE. Chiar daca este greu, aminteste-ti care este scopul tau si nu renunta. Obiectivele marete cer timp!

Iti place ce faci acum? Esti multumita de jobul tau, de munca pe care o depui, de ceea ce ai construit pana acum pe plan personal?

Inca mai ai timp sa schimbi ceva. Inca poti face ce iti place, poti construi cu pasiune, caramida cu caramida, poti incepe sa lucrezi la un plan al reusitei. Si nu facem referire doar la job. Ci la tot ce tine de tine.

Ambitia trebuie sa-si gaseasca un loc in mintea ta in fiecare minut. Trebuie sa vrei o viata mai buna, o relatie mai buna, un job mai bun. Insa nu pune mare presiune pe tine, ci creeaza-ti drumul cu o abordare relaxata.

10 carti motivationale pentru succes in relatii si in viata profesionala

Fii o persoana de succes in fiecare zi

Stii ce este succesul? Probabil ca ai o definitie, insa permite-mi o alta abordare. Succesul este ceea ce faci acum, este ceea ce gandesti, ce simti, ce construiesti in fiecare zi.

Candva, decizia pe care ai luat-o acum, alegerile pe care le vei face de acum incolo, poate chiar parcurgerea acestui articol, vor fi parte a succesului care te va defini.

Uita-te la orice om de succes din lume. Vei observa un singur lucru: nimeni nu a reusit peste noapte. Oamenii parcurg calatorii continue in drumul catre succes.

Insa, inainte de toate, nu privi succesul ca pe o destinatie, ci ca pe o calatorie. In momentul in care vei avea obiective precise si te vei bucura de drumul tau, perspectiva succesului se va schimba, pasii pe care ii ai de urmat fiind cei care te vor defini cu adevarat, si nu punctul final.

Vizualizeaza-ti succesul zilnic! Pentru ca viata ta nu este o destinatie precisa, ci o suita de calatorii lungi si minunate!

Foto: Shutterstock.com