Hailey Bieber spune ca anticonceptionalele i-au provocat atacul cerebral: descoperirea facuta de medici

1
De Maria Constantin
3 mai 2022

Vedeta suferea de migrene, iar, in general, anticonceptionalele pot favoriza formarea cheagurilor de sange. Insa doctorii au descoperit ca ea avea si o malformatie congenitala a inimii.

Intr-o inregistrare video de 25 de minute postata miercuri pe YouTube, Hailey Baldwin Bieber a povestit despre sperietura prin care a trecut pe 10 martie, cand a fost internata in spital. Ea a spus ca doctorii au ajuns la o concluzie care explica de ce i-a aparut un cheag de sange in creier.

„Un motiv a fost ca am inceput recent sa iau anticonceptionale, ceea ce n-ar fi trebuit sa fac niciodata fiindca sufeream de migrene. Si nu le-am spus doctorilor despre asta”, a explicat ea.

Vedeta in varsta de 25 de ani si-a avertizat admiratoarele sa invete din greseala ei: „Asa ca fetelor, daca aveti migrene puternice si planuiti sa luati pilule anticonceptionale, aveti grija sa-i spuneti doctorului, fiindca un atac cerebral este un potential efect secundar al pilulelor anticonceptionale.”

Anticonceptionalele, un factor de risc

Potrivit unui studiu realizat de neurologii Sarkis Morales-Vidal si Jose Biller, de la Loyola Medicine, anticonceptionalele pot fi un factor de risc pentru producerea atacurilor cerebrale, desi sansele sunt mici.

„Totusi, la femeile cu alti factori de risc, pericolul pare ridicat si, in cele mai multe cazuri, folosirea contraceptivelor orale ar trebui descurajata”, au scris Dr. Morales-Vidal si Dr. Biller in jurnalul medical Medlink Neurology, adaugand ca printre factorii de risc se numara tensiunea marita si migrenele – in special migrenele cu perturbari senzoriale, numite aura (cum ar fi sclipiri de lumina ale vederii si furnicaturi pe maini), scrie People.

Hailey avea o gaura in inima

Luna trecuta, Hailey Bieber a fost internata de urgenta intr-un spital din Palm Springs. Ea a anuntat mai tarziu ca a fost spitalizata cu simptome de atac cerebral provocate de un cheag de sange in creier. Vedeta a mai spus ca diagnosticul de COVID si oboseala acumulata in calatorii au contribuit la aceasta problema.

Dupa ce a fost externata, Hailey a urmat un tratament la UCLA, unde a fost diagnosticata cu PFO, o mica deschizatura in inima care de obicei se astupa la nastere. Tot acolo i s-a facut o ecografie pentru detectarea altor eventuale cheaguri de sange.

Hailey Bieber a anuntat ca nu va mai vorbi deloc despre Justin in interviuri. Iata de ce!

Vedeta a fost diagnosticata cu PFO de gradul 5, cel mai ridicat. Gaura din inima ei masoara intre 12 si 13 milimetri.

Hailey s-a declarat bucuroasa ca stie ce anume a provocat atacul cerebral. De obicei, un cheag de sange este filtrat de inima si absorbit de plamani. Cum ea are PFO, cheagul a trecut prin inima si a ajuns la creier.

Inima reparata cu un fel de nasturel

Vedeta a fost supusa unei operatii pentru inchiderea gaurii din cord. Medicii i-au introdus un mic obiect asemanator cu un nasture mic, prin vena femurala, in zona abdomenului. Tesutul inimii se va dezvolta ulterior in jurul obiectului introdus, iar deschizatura va fi complet acoperita.

Hailey Bieber a anuntat ca procedura a decurs „foarte usor” si ca s-a recuperat complet. Vedeta ia zilnic aspirina si medicamente care dilueaza sangele si a dezvaluit ca nu mai are probleme. Ea a postat la finalul materialului video o fotografie speciala cu medicii care au tratat-o.

Foto: Instagram/@haileybieber