Descopera-te in 35 de zile. Ziua 15. Invata sa traiesti acum.

invata sa traiesti in prezent
1
De Andreea Raicu
4 mart. 2019

Fiecare moment trait in trecut e un moment irosit in prezent.

Sunt sigura ca te surprizi de multe ori gandindu-te la situatii care au trecut si care nu mai conteaza, dar care au lasat ceva agat in tine, ceva care nu iti da pace, ceva care te macina fara oprire.

Acel ceva, desi de cele mai multe ori nu conteaza, desi nu iti influenteaza viata in niciun fel, e totusi acolo. Uneori nici macar nu mai esti prezent la ceea ce se intampla in jur pentru ca esti mult prea prins in trecut.

Esti intr-o intalnire sau la o conferinta si dupa realizezi ca nu iti mai aduci aminte prea mare lucru din ce s-a vorbit pentru ca nu erai acolo decat fizic, gandul tau era departe.

8 moduri de a te elibera de un trecut dureros

Se intampla zilnic si chiar mai des, uneori fara sa ne dam seama ca functionam asa.

Ori de cate ori traiesti in trecut, nu mai esti atent la ce se intampla acum in viata ta, atatea lucruri minunate si importante pe care le ratezi pur si simplu.

Bineinteles ca sunt situatii in care ALEGEM constient sa ne gandim la ce a fost, dar e o alegere constienta, care ne ajuta sa obtinem ceva important, sa facem strategie, sa tragem niste concluzii sau pur si simplu sa rememoram o amintire.

Nu trai in trecut. Caile vechi nu vor deschide usi noi

Te invit sa te surprinzi cand pleci in trecut, cand rumegi lucuri care nu mai conteaza, fara sa iti dai seama.

Cu cat esti mai prezent, cu atat te vei bucura mai mult de viata si de ce iti ofera ea in fiecare moment.

Astept sa imi spui care sunt lucurile care te tin legat de trecut si cum ai reusit sa le lasi acolo unde le este locul: in urma ta.

Foto: Alex Rosieanu