Descopera-te in 35 de zile. Ziua 19. Importanta jurnalului.

1
De Andreea Raicu
8 mart. 2019

Poate esti sceptica pentru ca ti se pare un exercitiu copilaresc sau ceva ce obisnuiai sa faci in adolecenta, dar adevarul este ca eliberarea sufletului in paginile unui jurnal te ajuta mai mult decat crezi.

Cand ai sufletul incarcat, tot ce iti dorest este sa poti povesti cuiva prin ce treci fara sa te simti judecat, chestionat, pus la perete. Vrei doar sa fii ascultat si inteles, sa ai spatiul in care sa spui ceea ce simti.

De multe ori evitam sa povestim ce este in sufletul nostru din frica de a nu fi condamnati sau din dorinta de a nu primi acele indicatii care ne spun ce trebuie sa facem.

Unii dintre noi sunt mai norocosi si au acei prieteni care stiu sa asculte, care pot fi empatici, altii mai putin.

De notat in jurnalul zilnic: 14 insemnari care te vor ajuta sa te (re)descoperi

Jurnalul poate fi acel prieten de care ai nevoie, pentru ca el este acolo si iti da acel saptiu, nu te judeca si iti da timp. Iti poti asterne cele mai ascunse ganduri, fricile care te macina, emotiile reprimate si tot ce este in sufletul tau.

E una dintre acele forme terapeutice care ajuta sa te cunosti mai bine, sa explorezi interiorul tau.

Asa ca te invit sa iti iei timp si sa scrii ce simti, ce iti trece prin cap, fara sa te gandesti ca e bine sau rau, pentru ca nu exista asa ceva. E doar prietenul tau, la care nu va avea acces nimeni.

Scrisul ca terapie pentru suflet. 4 indicatii de utilizare

Spor la scris! 

Foto: Alex Rosieanu