Cum sa te ierti atunci cand te simti dezamagita de propria persoana

1
De Irina Constantin
8 feb. 2020

Poate ca nu ai reactionat asa cum iti doreai, poate ca ai fi putut sa faci lucrurile diferit. Tot ce stii e ca esti dezamagita de tine insati…

Tuturor ni se intampla sa avem momente de cumpana sau perioade proaste. Uneori, ne simtim chiar dezamagite de propria persoana si sentimentul de suparare poate persista pe termen lung.

Conceptul japonez care te ajuta sa fii mai fericita in 2020

Cum sa te ierti cand esti dezamagita de tine insati: 5 pasi esentiali

1. Lasa-te sa simti fiecare emotie

Daca esti dezamagita de tine, este in regula sa ai momente de refulare si tristete. Nu te ascunde de ele si nu incerca sa te prefaci ca totul este in regula. Nu vei face decat sa interiorizezi suferinta. Aceasta va iesi la suprafata, mai devreme sau mai tarziu.

Daca simti nevoia sa plangi, plangi. Daca ai nevoie sa iti oferi tie insati un feedback negativ, fa-o, insa exact asa cum ai face-o in cazul unui coleg de birou sau unui prieten: cu respect si blandete!

2. Vorbeste cu cineva si asculta alta perspectiva

De foarte multe ori, lucrurile din mintea noastra par mult mai grave si mai serioase decat sunt in realitate. Pe langa faptul ca discutia cu o prietena de incredere te va ajuta sa te descarci si sa elimini o parte din emotiile negative, vei putea primi si un alt punct de vedere.

10 lucruri pe care sa i le spui inimii tale cand are o zi proasta

Pentru a te ierta si pentru a putea trece mai departe, este important sa intelegi problema din mai multe unghiuri. Priveste-o exact asa cum este. Fara exagerari, fara ascunzisuri si fara pretexte!

3. Ofera-ti suficient timp pentru a te vindeca

Daca ai trecut printr-o experienta negativa si te simti dezamagita de felul in care te-ai comportat, nu te poti astepta ca totul sa treaca de la sine in cateva zile. Uneori este nevoie de saptamani sau chiar luni intregi pentru a procesa emotiile si gandurile care vin la pachet cu intamplarile.

Asadar, nu grabi procesul si nu intra in capcana falsului self love pe baza de ciocolata, masti de fata si shopping impulsiv. Iubirea de sine vine odata cu acceptarea neconditionata a propriei persoane, intelegerea contextului si, in final, iertarea.

Semne ale epuizarii emotionale pe care nu ar trebui sa le ignori