Forta misterioasa a femeii sensibile

1
De Alice Moisescu
14 nov. 2018

Femeile deosebit de sensibile percep emotiile mai intens decat ceilalti oameni.

De multe ori vei auzi de la ceilalti ca a fi sensibil este o piedica peste care va trebui sa treci daca vrei sa iti fie bine. Psihologii dezmint, insa, acest lucru. De ce? Pentru ca o multime de caracteristici frumoase vin odata cu sensibilitatea in general, iar tu nu trebuie sa te invinovatesti pentru asta. Ba dimpotriva! Incearca sa cultivi empatia, creativitatea si toate lucrurile frumoase care te definesc, pentru ca poti face mai mult cu ele decat crezi.

Iata cateva motive pentru care expertii spun ca a fi o persoana sensibila poate fi un avantaj surprinzator, atat pentru tine cat si pentru cei din jurul tau:

Simti mai profund

Este adevarat ca persoanele sensibile tind sa se supere sau sa se nelinisteasca mai usor decat ceilalti, dar, pe de alta parte, atunci cand se intampla ceva pozitiv in viata lor, ele se entuziasmeaza peste masura! Simt mai profund, mai intens totul.

Comunici mai bine cu oamenii

Unii oameni cred ca femeile sensibile sunt introvertite. Nimic mai eronat. Se pare ca majoritatea persoanelor sensibile sunt extrovertite, deschise catre nou, comunicative si receptive, deopotriva. Ele iubesc oamenii si se raporteaza cu usurinta la emotiile lor.

Poti fi un lider excelent

Contrar aparentelor, oamenii extrem de sensibili pot fi lideri excelenti. Psihologii spun ca multe dintre calitatile acestora coincid cu cele ale unui lider puternic: sunt constienti de emotiile lor si de ale celor din jur, isi trateaza colegii cu corectitudine, sunt foarte pasionati de ceea ce fac si au o intuitie excelenta in orice domeniu in care trebuie sa lucrezi eficient cu echipa ta.

Esti mai creativa

Sensibilitatea este adesea asociata cu creativitatea si acesta nu este un lucru intamplator. Persoanele extrem de sensibile simt adesea nevoia sa isi exprime si sa se elibereze de emotiile si sentimentele pe care le experimenteaza, si adesea fac acest lucru folosind diferite mijloace artistice, precum pictura, muzica, dansul sau scrisul.

Esti puternica

Majoritatea oamenilor buni sunnt de cele mai multe ori si sensibili. Intotdeauna fac tot posibilul ca cei din jur sa fie fericiti. Din pacate, persoanele sensibile sunt vazute adesea ca oameni slabi si fragili emotional. Nimic mai gresit. Au multe de oferit si sunt, de fapt… foarte puternici. De ce spunem asta? Pentru ca oamenii sensibili sunt abili, abordeaza foarte bine problemele, isi asuma riscuri, iubesc neconditionat, au sentimente puternice…, iar aceste caracteristici apartin oamenilor puternici.

Foto: Shutterstock.com