Jennifer Aniston, despre presiunea de a deveni mama

1
De Roxana Dobrita
2 aug. 2018

Jennifer Aniston vorbeste, intr-un interviu recent pentru revista InStyle, despre presiunea de a deveni mama, presiune cu care se lupta, de fapt, toate femeile care ajung la o anumita varsta si inca nu au facut copii; societatea le catalogheaza instantaneu ca fiind “incomplete si defecte”.

Jennifer este frecvent tinta speculatiilor tabloidelor, care pun decizia ei de a nu face copii fie pe seama durerii resimtite in urma divortului de Brad Pitt, in 2005, fie pentru ca si-a concentrat exclusiv atentia pe viata profesionala si cariera de actrita.

Actrita marturiseste ca aceste “speculatii si acuzatii imprudente si nechibzuite” i-au provocat multa durere, pentru ca i-au dat de inteles ca “singurul ei scop pe aceasta planeta este sa procreeze.”

Talk about her all you like, but with great friends, new projects, and still-perfect hair, September cover star Jennifer Aniston is doing just fine. And at 49, she knows who she is. That means no boundaries, no bullshit, and lots of laughing. “For the most part I can sit back and laugh at the ridiculous headlines because they have gotten more and more absurd,” she tells her close friend @MMcNearney, who interviewed her for her refreshingly candid cover story. “I guess they’re feeding into some sort of need the public has, but I focus on my work, my friends, my animals, and how we can make the world a better place. That other stuff is junk food that needs to go back in its drawer.” Read the full interview at the link in bio. | Photographed by @BenHassett; Styled by @JuliaVonBoehm

A post shared by instylemagazine (@instylemagazine) on

Tot ea mai spune si ca a facut extraordinar de multe eforturi ca sa-si pastreze calmul si echilibrul in timp ce tabloidele se grabeau sa gaseasca solutii la problemele pe care tot ei i le inventau si i le puneau in carca, fara a avea nici cea mai mica informatie reala despre viata ei adevarata.

“E de-a dreptul nebunesc. Titlurile sunt absurde!”

„‘Jen nu e in stare sa tina un barbat’, ‘Jen refuza sa faca un copil pentru ca e egoista si o intereseaza doar cariera’, ‘Jen e trista si neconsolata’. In primul rand, cu tot respectul, dar nu sunt deloc trista si neconsolata. In al doilea rand, astea sunt niste presupuneri complet false. Nu stie nimeni ce se intampla in spatele usilor inchise. Nimeni nu se gandeste cat de sensibil ar putea fi subiectul asta pentru mine si partenerul meu. Nu stiu prin ce am trecut, medical si emotional. Poate scopul meu pe planeta asta nu e sa procreez. Poate imi sunt sortite alte lucruri,” explica ea in interviul pentru InStyle.

A completat, spunand ca i se pare ca felul cum o trateaza media este profund sexist. “Femeile sunt disecate pana la sange si fortate sa intre in competitie una cu alta in functie de lucruri superficiale, precum numarul de kilograme sau hainele pe care le poarta. Cand un cuplu se desparte la Hollywood, femeia este invinovatita. Ea e cea care ramane “singura si trista”. Ea e cea care a esuat. La naiba cu chestia asta. Cand a fost ultima oara cand un barbat divortat si fara copii a fost pus la zid de media in felul asta?”

In ciuda acestui fapt, Jennifer spune ca incearca sa nu ia in seama nebuniile pe care le citeste in tabloide despre ea. “In majoritatea timpului rad de cat de ridicole sunt titlurile – devin din ce in ce mai absurde pe masura ce trece timpul. Prefer sa ma concentrez pe munca mea, pe prietenii mei, pe modurile prin care putem face lumea asta mai buna. Restul e junk food si nu ma intereseaza.”

Foto: Instagram – Laura Brown