Meditatia muntelui de cristal, pas cu pas catre regasirea sinelui

1
De Irina Constantin
1 iun. 2019

Fie ca meditezi frecvent sau este prima data cand incerci sa o faci, aceasta meditatie te va ghida sa descoperi o multime de lucruri noi despre tine.

Meditatia muntelui de cristal este o practica simpla, dar profunda. Aceasta te va ajuta sa iti deblochezi potentialul, energia, emotiile si gandurile.

Ghid de meditatie pentru incepatori: Iata ce trebuie sa stii!

Meditatia muntelui de cristal dureaza jumatate de ora. Nu ai nevoie decat de un loc confortabil, linistit, unde sa te poti intinde relaxata pe spate. Daca aceasta pozitie nu iti place, poti sta in sezut, cu picioarele incrucisate si mainile pe genunchi.

Incepe meditatia muntelui de cristal!

1. Relaxarea totala

Pentru a intra in starea de meditatie, este nevoie sa te relaxezi complet. Inchide ochii, respira adanc de cateva ori, apoi incepe sa detensionezi fiecare parte a corpului. Incepe cu capul, fruntea, maxilarul, apoi continua cu umerii, pieptul, abdomenul si partea inferioara, pana la degetele de la picioare.

2. Calatoria

In timp ce respiri profund, auzi (sau iti imaginezi) vantul de afara, care te cheama cu el intr-o calatorie spre muntele de cristal. Te afli pe o poteca dreapta, care incepe sa urce pe un munte stralucitor.

Primul loc in care ajungi este presarat cu rubine de un rosu intens, sclipitor. Imagineaza-ti culoarea si lasa-i energia sa patrunda in tine, prin talpi, pana in chakra radacinii. Observa ce emotii se trezesc.

Mergi mai departe si descoperi o livada cu portocali. Pomii sunt incarcati cu fructe de un oranj puternic si stralucitor, care te incarca instant cu energie. Simte a doua chakra, pozitionata la cativa centimetri sub ombilic. Continua-ti drumul si traverseaza o portiune plina cu flori galbene. Imagineaza-ti narcise, lalele, floarea soarelui, toate de un galben plin cu energie. Lasa aceasta energie sa te cuprinda, pana in Plexul Solar.

Mai departe, in calea ta apare o padure. Frunzele sunt proaspete, iar verdele intens iti ajunge pana in chakra inimii. Respira adanc si lasa padurea sa iti ofere oxigen.

Cand esti pregatita, inainteaza si admira lacul care apare in zare. Este de un albastru profund, placut si relaxant. Scalda-te in apa si simte-i energia in chakra comunicarii, in zona gatului.

Pe masura ce te apropii de varful muntelui, treci pe langa un perete plin cu cristale indigo, sclipitoare si ascutite. Priveste-le si simte cum privirea ta devine din ce in ce mai clara, in zona chakrei celui de-al treilea ochi.

3. Varful muntelui

Ai reusit! Ai ajuns in varful muntelui de cristal, unde totul este invaluit in energie puternica, de culoare violet. Priveste in jur si lasa-ti imaginatia sa zboare. Lumina mov patrunde in ultima chakra, cea a coroanei, vindecand si improspatand energia intregului tau corp.

Petrece cateva minute aici, respirand si simtind cum intreaga ta fiinta devine din ce in ce mai luminoasa, plina de iubire si pace.

Treptat, incepe sa iti simti corpul, sa iti misti degetele de la maini si de la picioare. Respira adanc de cateva ori si revino, cu imaginea muntelui de cristal in minte.

Noteaza-ti in agenda lucrurile pe are le-ai simtit si analizeaza-le ulterior!

In timpul meditatiei, toate limitele psihicului sunt doborate. De aceea, toate imaginile care iti apar in minte nu sunt altceva decat mesaje din subconstientul tau.

Cand termini practica, noteaza-ti toate gandurile care iti trec prin cap, cum te-ai simtit in meditatia muntelui de cristal si ce ai realizat. Vei fi surprinsa de rezultate!

Mersul ca meditatie

Foto: Shutterstock.com