8 momente in care te minti singura. Cum te autosabotezi si pierzi sansa la fericire

1
De Alice Papuc
7 mai 2023

Tu esti singura persoana responsabila de fericirea si de starea ta de bine, asa ca invata sa te pui pe primul loc si sa actionezi pentru tine!

Este momentul sa nu mai traiesti in minciuna. Este momentul sa scapi de obiceiurile toxice si de acele lucruri care iti provoaca anxietatea. De ce ai alege sa te minti tocmai pe tine si sa iti faci defavoruri? Iata care sunt acele momente in care te minti singura si nu faci decat sa iti provoci neplaceri:

Crezi ca „o sa fiu fericita in momentul in care o sa slabesc 10 kg”

Aceasta este una dintre cele mai mari minciuni pe care ti le poti spune. Fericirea nu tine de un numar pe care ti-l afiseaza cantarul. Fericirea se afla in interiorul tau, in acele lucruri care iti provoaca emotii si care iti fac ochii sa straluceasca. Nu iti mai pune astfel de etichete si nu amana sa faci lucrurile pe care iti doresti cu adevarat sa le faci. Nimeni nu isi va aminti de tine pe principiul „ar fi aratat mai bine daca era mai slaba!”. Nu, cei din jurul tau isi vor aminti de acele lucruri care te fac unica.

Negi acele lucruri care iti aduc fericirea

Te minti singura atunci cand refuzi sa faci ceea ce iti doresti, doar pentru a-i multumi pe cei din jur. Atunci cand renunti la adevarata ta pasiune pentru un job mai bine platit. Atunci cand nu ai curajul sa iti asumi riscuri, doar pentru a ramane in zona de confort. Toate aceste lucruri te vor face nefericita si chiar anxioasa. Invata sa te asculti pe tine si sa acorzi timpul necesar acelor lucruri care iti hranesc spiritul.

Cum recunosti un vampir energetic? Motivul pentru care anumite persoane te lasa fara energie

Ramai intr-o relatie toxica doar pentru ca el „te iubeste”

Alegi sa te minti pe tine si sa ramai alaturi de un barbat care nu iti demonstreaza nimic. Il ierti doar pentru ca „te iubeste” sau „are nevoie de tine”, desi ramai nefericita, iar promisiunile pe care el ti le face nu valoreaza nimic. Te izolezi de cei din jurul tau si esti nefericita. Toate aceste lucruri te fac sa ramai intr-o relatie toxica, in care te pierzi pe tine insati.

Spui „da” atunci cand nu iti doresti sa o faci

Spui „da” doar pentru a-i multumi pe restul, cand respectiva situatie nu este deloc pe placul tau. Nu stii sa impui limite si sa refuzi acele lucruri care nu iti fac placere.

Ai impresia ca nu ai nevoie de ajutor

Traiesti cu senzatia ca le poti face singura pe toate si nu ceri niciodata ajutor. Iti asumi toate rolurile, fie ca este vorba despre viata ta profesionala, fie ca este vorba despre relatia de cuplu. Nu iti gasesti echilibrul si ajungi chiar sa experimentezi sindromul de burnout.

Femei care s-au format in absenta unui tata. Ce reprezinta conceptul de „daddy issues” si cum iti afecteaza relatiile

Continui acel job care nu iti place deloc

Continui sa lucrezi in acel mediu toxic, care te face nefericita. Iti este teama de o noua schimbare si continui sa speri ca lucrurile vor fi mai bune. Cu toate acestea, in interiorul tau stii ca te minti singura si ca situatia va continua in acest fel, la nesfarsit.

Nu iti asculti intuitia

Ignori acele sentimente care iti spun ca ceva nu este in regula. Nu iti asculti intuitia si apoi regreti aceste lucruri. Te pui in situatii deloc confortabile, care nu iti sunt benefice si pe care le-ai putea evita.

8 obiceiuri care te fac nefericita. Cele mai inteligente femei nu au timp pentru asta!

Ajungi sa iei decizia „rationala”

Cauti doar profitul si ajungi sa iei decizia „rationala”, actionezi asa cum „trebuie”, dar tu nu esti deloc multumita de rezultat. Ti-ai ignorat sentimentele si i-ai ascultat doar pe cei din jurul tau.

Foto: depositphotos.com