5 calitati care au ajutat-o pe Meghan Markle in noua ei viata de ducesa

1
De Mia Nicolescu
1 mai 2019

Sa fii Meghan Markle nu este deloc usor. Nu este usor nici macar sa fii tu, o femeie cu un program de munca de la 9:00 la 17:00, care se lupta in fiecare zi sa supravietuiasca in aceasta jungla in care s-a transformat lumea in care traim.

Viata este frumoasa! Nu este un cliseu, este purul adevar. Doar ca avem nevoie de un suflet la fel de frumos ca sa o putem vedea in adevarata ei splendoare, iar sufletul tinde sa absoarba toata rautatea si uratenia din lume, ca o protectie. Eu zic ca se poate si altfel.

Meghan Markle, frumoasa si eleganta Ducesa de Sussex, stie si ea ca trebuie sa isi pastreze sufletul pur pentru a putea face lucruri frumoase. Statutul pe care il are ii impune si el sa faca fapte bune, iar acest lucru nu ar fi posibil fara urmatoarele calitati extraordinare:

1. Crede ca munca ei are un scop nobil

Pe langa faptul ca trebuie sa facem ceea ce ne place si sa punem pasiune in munca noastra, este important sa credem ca munca noastra nu este inutila, ci ca serveste unui scop, are un sens. Meghan Markle cunoaste aceasta regula, de aceea este apreciata pentru ideile si entuziasmul ei, nu doar pentru prezenta placuta.

In 1993, pe cand avea doar 11 ani, tanara Meghan a fost invitata in cadrul unei emisiuni in care criticat o reclama la sapun care sugera ca spalarea vaselor este o munca pentru femei. Dupa ce s-a produs valva in jurul cauzei, compania s-a vazut nevoita sa schimbe reclama.

Cu cat scopul obiectivului este mai inalt, cu atat munca ta este mai importanta, iar Meghan Markle a gasit fericire si succes cu acest tip de gandire.

Talentul ascuns al lui Meghan Markle , dezvaluit de prietena sa din copilarie

2. Intelege psihologia “suntem ceea ce purtam”

“Exista o legatura stransa intre noi si hainele pe care le purtam”, este de parere Ducesa de Sussex. “Uneori este o legatura personala, alteori emotionala.”.

Starea noastra psihica poate fi usor influentata de hainele pe care le purtam, la fel cum ne influenteaza si modul in care ne sta parul sau cum ne vedem in oglinda. Pentru rezultate bune la locul de munca este important sa ne imbracam adecvat job-ului pe care il avem, cu conditia ca hainele sa ne ajute sa ne simtim bine in pielea noastra. Cu cat ne vom simti mai bine in pielea noastra, cu atat mai productiva ne va fi ziua.

Atunci cand mergem la un interviu pentru angajare, desi respectam in detaliu regulile in ceea ce priveste vestimentatia, daca tinuta nu este confortabila, acest lucru se va observa, pentru ca noi nu ne vom simti confortabil si nu ne vom putea concentra la discutie.

Cine este stilistul secret al lui Meghan Markle?

3. Isi acorda dreptul de a incetini ritmul muncii

Ducesa de Sussex intelege ca starea psihica este cea care da tonul muncii, motiv pentru care atunci cand simte ca a ajuns intr-un punct in care nu mai da randament, pune pauza.

Spre exemplu, Markle a refuzat frumos sa isi insoteasca sotul intr-o calatorie de afaceri in Zambia pe motiv ca era extenuata psihic si fizic. In loc sa ignore semnele pe care corpul si mintea i le transmitea, ea a ales sa incetineasca ritmul muncii si sa faca o mica pauza.

Este OK sa faci si tu la fel. Daca te afli la birou, fa o pauza de jumatate de ora in care sa iesi la o plimbare scurta sau sa stai pe terasa. In functie de cum iti permite timpul, fa o pauza de o zi sau chiar doua, timp in care nu iei legatura cu colegii si sa nu verifici email-ul sau sa vezi daca totul este in regula la job.

4. Isi face timp sa se deconecteze

Pauza nu este suficienta daca nu exista deconectare. A te deconecta inseamna a rupe orice legatura cu tot ce tine de locul de munca (da, poti face asta!) pe perioada pauzei, dar si a te deconecta de tehnologie si de oamenii toxici.

Cand vrei sa te deconectezi, pleaca departe. Pleaca in natura, uita de Facebook si de Instagram, da-i voie creierului tau sa se relaxeze, sa… atipeasca putin. Fa, in schimb, ceva ce iti place, ceva dupa care tanjeste sufletul tau, fie ca asta inseamna sa bei o cafea la 9 dimineata in cafeneaua preferata, fie ca inseamna sa colorezi o carte pentru copii.

Studiile au demonstrat ca deconectarea de la tehnologie te ajuta sa te simti mai prezenta, mai fericita si implinita, dar si mai putin anxioasa.

In ianuarie 2018, Meghan Markle a simtit nevoia sa se deconecteze total si si-a sters contul de Instagram. A declarat mai apoi ca, desi era o cerinta a Casei Regale, aceasta decizie a ajutat-o sa se simta libera.

5. Isi reaminteste ca e suficient de buna

Suntem in atentia ochilor critici zi de zi, pe strada, la locul de munca, la terasa, in mall etc. Imagineaza-ti cum se simte o persoana publica, care este criticata de o lumea intreaga, pe toate posturile de televiziune, in toate ziarele, la toate radiourilor. E ca si cum ar sta la zid ca sa se arunce cu pietre in ea.

Iti trebuie un psihic mult prea puternic ca sa rezisti in vremurile noastre. Este nevoie de mult exercitiu facut in oglinda, in fiecare dimineata si seara, tu cu tine. Da, total de acord sa fii modest, dar cand in afara casei este o imensa gura de lup, cea mai buna arma este increderea in sine.

George Clooney o apara pe Meghan Markle: „E atacata si defaimata”

“Avem nevoie sa fim mai buni unii cu ceilalti”, a declarat Meghan Markle intr-un interviu. Dar daca asta nu se intampla, atunci iti ramane tie sa fii blanda cu tine, iar la sfarsitul zilei, cand esti tu cu tine, sa stii ca esti o persoana buna care da tot ce are mai bun in ea.

Foto: Instagram/Sussex Royal