Cele mai frumoase 27 de citate de viata oferite de Audrey Hepburn

Audrey Hepburn
1
De Roxana Dobrita
19 nov. 2018

Audrey Hepburn este una dintre cele mai iubite personalitati ale secolului 20. Cunoscuta pentru stilul sau sofisticat, Audrey a fermecat intreaga lume cu rolurile ei memorabile, dar si cu inima sa mare, intelepciunea si umilinta de care a dat dovada.

Nascuta in Belgia, Audrey Hepburn nu a uitat niciodata de unde a venit si si-a dorit intotdeauna sa rasplateasca lumea pentru norocul pe care l-a primit in viata.

Copilaria petrecuta in timpul ocupatiei naziste a marcat-o pentru totdeauna, iar amintirile ei legate de momentul eliberarii i-au intiparit in suflet un simt adanc al datoriei.

Cu 31 de roluri la activ, Audrey Hepburn a crezut intotdeauna ca cel mai bun rol al sau a fost acela de a fi ambasador Goodwill pentru UNICEF, pozitie din care a ajutat copiii din Africa si America Latina pana in momentul morii, in 1993, la varsta de 63 de ani.

Iata cele mai frumoase 27 de citate de viata oferite de Audrey Hepburn, care te vor ajuta sa traiesti frumos.

„Cea mai mare ambitie a mea este sa am o cariera fara sa devin o femeie de cariera.”

„Cred ca detin distinctia de a fi starul de cinema care, dupa toate legile logicii, nu ar fi trebuit sa aiba succes. In niciunul din toate stadiile carierei mele nu am avut experienta necesara.”

„Succesul este ca atunci cand implinesti o varsta importanta si descoperi ca esti exact la fel.”

„O femeie poate fi si frumoasa si intelectuala.”

„Se spune ca dragostea este cea mai buna investitie; cu cat daruiesti mai mult, cu atat primesti mai mult.”

„Din punctul meu de vedere, singurele lucruri care merita interesul nostru sunt cele legate de suflet.”

„De ce sa te schimbi? Fiecare are propriul sau stil. Odata ce ti l-ai descoperit, ar trebui sa te tii de el.”

„Nu am crezut niciodata ca voi obtine vreun rol cu fata pe care o am.”

„Am invatat cum sa traiesc… cum sa traiesc in aceasta lume si cum sa fac parte din aceasta lume – nu doar sa stau pe margine si sa privesc.”

„Pe masura ce imbatranesti, descoperi ca ai doua maini. Una pentru a te ajuta pe tine, iar cealalta pentru a-i ajuta pe cei din jur.”

„Nu trai pentru fiecare zi in parte – dar pretuieste fiecare zi in parte. Imi dau seama ca majoritatea dintre noi traim la suprafata, fara sa apreciem cat de minunat e simplul fapt ca traim.”

„Cine nu crede in miracole nu e realist.”

„Lucrurile bune nu trebuie sa-ti pice in poala. Dumnezeu este foarte generos, dar asteapta sa-ti faci tu treaba ta intai.”

„Frumusetea unei femei nu e in hainele pe care le poarta, in corpul pe care-l are sau in felul cum isi aranjeaza parul. Frumusetea unei femei este in ochii ei, pentru ca ei sunt poarta catre suflet, locul unde salasluieste iubirea. Adevarata frumusete a unei femei este reflectata in sufletul ei. E grija si iubirea si pasiunea de care da dovada si creste odata cu trecerea anilor.”

„Am fost norocoasa. Oportunitatile nu-ti apar in cale foarte des. Asa ca atunci cand se intampla asta, trebuie sa le insfaci.”

„Oamenii, mai mult decat lucrurile, trebuie restaurati, reinnoiti, readusi la viata, regenerati, rascumparati. Nu da niciodata pe nimeni afara din viata ta.”

„Cel mai important lucru in viata este sa te bucuri de ea, sa fii fericit. Este tot ceea ce conteaza.”

„Cred ca trebuie sa fii puternic atunci cand totul pare sa mearga prost. Cred ca femeile fericite sunt cele mai frumoase femei. Cred ca si maine e o zi si mai cred in miracole.”

„Pentru ochi frumosi, cauta bunatatea in cei din jur; pentru buze frumoase, rosteste doar vorbe bune; pentru o tinuta eleganta, paseste constienta ca nu esti niciodata singura.”

„Sa plantezi o gradina inseamna sa crezi in ziua de maine.”

„Am incercat mereu sa fac lucrurile mai bine, am incercat mereu sa privesc mai departe. Am incercat sa ma intind mai mult decat imi era plapuma.”

„Bucura-te de fiecare zi. Asa cum e ea. Bucura-te de fiecare om pe care-l intalnesti. Asa cum e el. Trecutul m-a ajutat sa apreciez prezentul – si nu vreau sa-l stric facandu-mi griji legat de viitor.”

„Daruind, traiesti. Atunci cand nu vei mai vrea sa daruiesti, nu vei mai avea pentru ce sa traiesti.”

„Viata e ca o vizita la muzeu. Abia mult mai tarziu incepi sa constientizezi ce ai vazut, sa te gandesti la asta, sa cauti mai multe informatii intr-o carte, sa-ti amintesti – pentru ca nu poti sa asimilezi totul deodata.”

„Intelegi mai multe despre un om din ce spune despre altii decat din ce spun altii despre el.”

„Daca lumea mea s-ar narui maine, as privi in urma la toate placerile, bucuriile si fericirile pe care am fost norocoasa sa le am. Nu la tristeti, la probleme, la faptul ca tatal meu a plecat de acasa. La bucuria pe care mi-am luat-o din orice altceva. Imi va fi suficient.”

Foto: Getty Images