Cine sunt stranepotii reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii? Cea mai mica este Lilibet Diana, fiica printului Harry si a lui Meghan Markle

1
De Cristina Tudor
17 iun. 2021

Stranepotii reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii sunt in numar de 11: sase cu titluri regale si cinci fara.

Printul Harry si Meghan Markle au adus pe lumea cel de-al doilea copil al lor, o fetita care s-a nascut pe data de 4 iunie 2021.

Lilibet Diana Mountbatten-Windsor este a opta pe linie ca mostenitoare a tronului Marii Britanii, chiar daca parintii ei s-au restras din viata regala.

Dar sa-i cunoastem pe stranepotii reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, in ordine descrescatoare, de la cel mai mare, la cel mai mic:

Savannah Phillips este cea mai mare stranepoata a reginei Elisabeta a II-a
In varsta de 10 ani, Savannah Phillips este cea mai mare stranepoata a reginei. Este fiica celui mai mare nepot al reginei, Peter Phillips, si a sotiei sale, Autumn.

Ea este a 16-a mostenitoare a tronului, dar nu are un titlu regal pentru ca nici tatal ei nu are. Cand s-a nascut Peter, parintii sai, printesa Anne si capitanul Mark Phillips au refuzat oferta reginei de a-i oferi un titlu. Potrivit Washington Post, nu doreau ca un titlu sa interfereze cu viitoarea sa cariera. Savannah este, de asemenea, un om de rand si se pare ca traieste o viata normala in Londra.

Ea participa in continuare la evenimente regale, cum ar fi Trooping the Color, unde, in mod amuzant, i-a facut semn sa taca printului George.

Stranepotii reginei

Savannah Phillips, prima dintre stranepotii reginei Elisabeta a IIa, participa la o slujba bisericeasca de Craciun la Sandringham. Foto: Insider
Isla Phillips este sora mai mica a lui Savannah

Sora mai mica a lui Savannah, Isla, are 8 ani. Numele ei complet este Isla Elizabeth, probabil un tribut adus Reginei. La fel ca sora ei, nu are un titlu regal, dar poate fi vazuta la evenimente regale, cum ar fi slujba de Craciun de la Sandringham si parada Trooping the Color. Ea este a 17-a in linie pentru tron.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Instagram/@theroyalfamily