Filme cu zei care iti dezvaluie o lume legendara, de mult uitata

1
De Cristina Tudor
31 aug. 2018

Cele mai bune filme cu zei care abunda in drama, pasiune, spectacol, tensiune si locuri absolut fabuloase.

Pentru noi, muritorii, mitologia si lumea legendara a zeilor a fost un subiect fascinant timp de mii de ani. Povesti de dragoste tragice intre zei si muritori, destinati sa fie pentru totdeauna despartiti, lupte eroice si inspaimantatoare intre fortele binelui si ale raului, influenta credintei religioase in diversi zei care au controlat culturile antice grecesti sau nordice – toate acestea sau la baza unora dintre cele mai frumoase filme cu zei.

Filme epice, cu zei din mitologie, pe care merita sa le vezi:
Troia

Troia este unul dintre filmele mele preferate inspirate din mitologie si asta in mare parte datorita povestii deosebite care sta la baza acestuia, dar si datorita actorilor extraordinari. Filmul este adaptarea cinematografica a epopeii lui Homer, care are in prim plan cronica triumfului si a tragediei in legendarul Razboi Troian, unul dintre cele mai cunoscute razboaie purtate in numele iubirii. In Grecia antica, pasiunea si iubirea unuia dintre cele mai celebre cupluri, Paris, printul Troiei (jucat de frumuselul Orlando Bloom) si frumoasa Elena, regina Spartei, a generat un razboi care a devastat o civilizatie.

Cand Paris o rapeste pe Elena, sotul ei, regele Menelaus, insultat de acest gest si cu onoarea distrusa, se hotaraste sa faca orice pentru a-si recupera sotia si a se razbuna, restabilindu-si astfel mandria si numele. Troia era o citadela pe care nicio armata nu reusise sa o cucereasca, aflata sub comanda regelui Priam (Peter O’Toole) si aparata de puternicul print Hector (Eric Bana). Un singur razboinic, pe jumatate om, pe jumatate zeu reprezenta cheia victoriei sau infragerii Troiei – Ahile (Brad Pitt) considerat cel mai puternic luptator in viata, care avea o singura slabiciune.

Citeste continuarea pe Kudika.ro

Foto: PR