Meghan Markle si Printul Harry tin in casa aceasta planta care purifica aerul

1
De Maria Constantin
22 sept. 2020

Felul in care Meghan Markle si Printul Harry isi decoreaza interiorul casei pe care au cumparat-o recent in California incepe sa iasa la iveala.

In timpul unui dialog prin Zoom, realizat la implinirea unui an de cand Meghan patroneaza fundatia Smart Works, au fost vizibile cateva detalii din casa pe care ducii de Sussex au cumparat-o in Santa Barbara, relateaza People.

In imaginile video se putea vedea in stanga, in dreptul unei ferestre, una dintre cele mai frecvente plante de interior: un ficus lyrata, cunoscut sub denumirile populare de ficus cu frunze ca vioara, ficus cu frunze in forma de lira, falsul smochin, smochin lira sau smochinul cu frunze negre.

Mica Ficus Lyrata decorativ, 175,99 lei, bakker.ro

Originar din vestul Africii, acest ficus este un arbore robust, cu crestere moderata, care ajunge la maturitate dupa 10-15 ani. Conform site-ului horticultorul.ro, frunzele sale sunt obovate (au latimea maxima in treimea superioara a frunzei – asemanatoare cu o vioara), cu nervuri proeminente de la centru pana la margine, usor gofrate, cu lungimea de 10-12 cm si 5-7 cm latime, lucioase, de culoare verde.

Fiind o planta iubitoare de apa, ficusul are nevoie de udare constanta. Intre udari, pamantul de la suprafata trebuie sa fie uscat. Se recomanda ca in perioada calda a anului, sa se pulverizeze frunzele cu apa, pentru a mentie o umiditate atmosferica optima pentru aceasta planta.

Alegerea optima pentru a-ti „inverzi” casa

Lumina este factor important pentru cresterea acestui ficus – spatiile luminoase sunt ideale pentru cresterea sa, dar e nevoie de protectie impotriva actiunii directe a razelor de soare, mai ales la orele pranzului. In perioada de iarna, ficusul rezista la o intensitate redusa a luminii.

Meghan Markle spune ca Printul Harry este un tata „feminist“

Ficusul lyrata poate ajunge la o inaltime de doi-trei metri daca este cultivat in interiorul casei. Si, asa cum dovedesc si ducii de Sussex, este o alegere optima pentru a-ti „inverzi” casa.

Potrivit People, nu se stie daca planta din casa lui Meghan si Harry este reala sau artificiala. Ambele variante sunt foarte populare, insa o planta naturala, desi necesita ingrijire, are avantajul ca poate curata aerul din casa, eliminand, de exemplu, formaldehida, gaz incolor cu miros intepator.

Foto: Getty Images.