Alti 6 membri ai familiei regale care se descurca pe cont propriu: Printul Harry si Meghan Markle le urmeaza exemplul

1
De Maria Constantin
22 ian. 2020

Harry si Meghan isi doresc independenta financiara. Ei nu vor fi primii membri ai familiei regale britanice care pun cariera pe primul plan.

Parte din decizia ducilor de Sussex de a se retrage din familia regala a Marii Britanii vine din dorinta lor de a-si castiga singuri banii. Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul lor oficial, cei doi evalueaza posibilitatea de a obtine un venit profesional.

Membrilor de prim-rang ai familiei regale britanice nu li se permite sa aiba venituri proprii, astfel ca ducii de Sussex vor primi dreptul la independenta financiara.

Conform noului aranjament stabilit de Regina Elisabeta a II-a si de ceilalti membri importanti ai familiei regale, Harry va ramane print, iar cei doi isi vor pastra titlul de duci de Sussex in timp ce isi incep o noua viata. Printul Harry si Meghan Markle isi vor petrece cea mai mare parte a timpului in America de Nord, dar vor mai participa la evenimentele familiei regale.

Nu se stie cum isi vor castiga Meghan si Harry banii, dar pe site-ul lor se mentioneaza ca ei nu sunt primii membri ai familiei regale britanice care vor avea o cariera. Business Insider prezinta sase exemple elocvente:

Peter Phillips

Cel mai mare nepot al Reginei este directorul unei companii de management sportiv, Sports & Entertainment Limited, specializata in organizarea de evenimente si sponsorizari.

Phillips nu are titlu nobiliar pentru ca mama lui, Printesa Anne, a refuzat titlurile oferite de Regina. Phillips a devenit astfel primul bebelus regal care s-a nascut fara rang aristocratic in ultimii 500 de ani.

Printesa Beatrice

A noua pe linia succesiunii la tronul Marii Britanii, nepoata Reginei Elisabeta a II-a lucreaza in afaceri, potrivit site-ului tatalui ei, Ducele de York.

Beatrice este totodata a doua femeie in linia de succesiune la tron, dupa Printesa Charlotte, fiica ducilor de Cambridge.

Printesa Eugenie

Sora Printesei Beatrice este pasionata de arta. Pe site-ul oficial al tatalui sau, Ducele de York, se arata ca lucreaza full time in lumea artei, fara alte detalii despre munca ei.

A zecea in linia de succesiune la tron, nepoata Reginei ELisabeta a II-a este primul membru al familiei regale care a lansat un podcast.

David Armstrong-Jones

Cunoscut anterior ca Vicontele Linley, David e fiul printesei Margaret. Regina Elisabeta a II-a este matusa lui.

Conform Vanity Fair, Armstrong-Jones a fondat o afacere in mobila in 1982. El este cunoscut in acest sector drept David Linley, numele de familie al tatalui sau.

Gest adorabil: Printul Harry a ajutat-o pe Meghan Markle sa obtina un rol intr-un film

Zara Tindall

Nepoata Reginei a avut mai multe slujbe si a castigat o medalie olimpica de argint la echitatie. Ca si fratele ei, Zara nu are un titlu nobiliar. A avut mai multe joburi, printre care si cel de jocheu profeionist.

Potrivit ziarului The Telegraph, in 2019 Tindall a fost numita directorul cursei de sarituri peste obstacole de la Cheltenham.

Lady Amelia Windsor

Tatal ei este Ducele de Kent, varul Reginei Elisabeta a II-a. Acest lucru o situeaza pe pozitia 39 pe linia succesiunii la tronul Marii Britanii.

Amelia este model si a semnat cu Storm Model Management. A aparut pe coperta revistei Tatler si este unul dintre putinii membri ai casei regale britanice care au cont de Instagram.

Foto: Getty Images.