Sandra Bullock: Cele mai fermecatoare roluri ale sale

1
De Alice Moisescu
7 ian. 2019

De la ghinionista in amor si pana la femeie implinita pe toate planurile… parcursul Sandrei Bullock a fost mai sinuos decat ai crede.

Frumoasa actrita a avut o viata care s-a abatut de la regulile hollywoodiene si care a condus-o… exact acolo unde si-a dorit.

E de multa vreme pe marile sau micile ecrane, dar cat de multe lucruri stii, de fapt, despre ea?

A cantat intr-un cor

Sandra Bullock s-a nascut in vara anului 1964 in Virginia, Statele Unite, si a locuit in orasul german Furth pana la varsta de 12 ani, unde a cantat in corul „Norimberg Staatstheater”.

A cochetat cu baletul

A studiat balet si canto de mica, interpretand adesea roluri in piese de teatru care se tineau in sala de opera unde lucra si mama sa, profesoara de canto de profesie.

A absolvit Liceul Washington-Lee, iar apoi s-a inscris la Universitatea East Carolina din Greenville, urmand ulterior sa renunte  pentru a-si incepe cariera de actrita. In anul 1987 obtine si primul sau rol in pelicula Hangmen.

Dar care sunt filmele ei memorabile, pe care nu le vom uita?

Demolition Man

In 1993 apare alaturi de Sylvester Stallone si Wesley Snipes in Demolition Man, oferind o interpretare remarcabila.

While You Were Sleeping

O inlocuieste apoi pe Demi Moore in While You Were Sleeping, pelicula pentru care a castigat 17 milioane de dolari, intrand astfel in randul actritelor din asa numita „first class”. Mai mult, acest rol ii aduce Sandrei Bullock si un premiu Golden Globe pentru „Cea mai buna actrita dintr-un musical”.

In anul 1996 isi infiinteaza propria casa de productie – „Fortis Films”, pe care o lasa spre administrare surorii sale, producatoarea Gesine Bullock-Prado.

Two Weeks Notice

Joaca apoi alaturi de Hugh Grant in Two Weeks Notice (2000) si in Crash (2004), prestatii pentru care a primit critici magulitoare.

The Lake House

In 2006 interpreteaza un rol in drama romantica The Lake House, alaturi de Keanu Reeves si joaca si in Infamous, alaturi de Harper Lee. Si aceste roluri se dovedesc a fi un real succes pentru Sandra.

In 2007 averea ei era deja estimata la 58 de milioane de dolari, fiind plasata pe locul 14 in topul starurilor feminine din showbizz.

The Blind Side

In 2009 joaca in comedia romantica The Proposal, o pelicula cu incasari de peste 320 de milioane de dolari si, tot in acel an, pentru rolul sau din drama The Blind Side castiga un alt premiu Golden Globe, un Oscar si un premiu Sreen Actors Guild.

The Heat

In 2013, Sandra Bullock joaca in comedia The Heat, alaturi de Melissa McCarthy, si in productia science fiction Gravity, alaturi de fermecatorul George Clooney.

Bird Box

La final de 2018 a aparut in thrillerul apocaliptic Bird Box, care a fost produs de Netflix si a creat controversa in lumea intreaga.

In prezent, Sandra este si femeie de afaceri, avand propria ei casa de productie – ‘Fortis Films’, condusa acum de tatal sau.

Foto: Shutterstock.com