Kate Middleton „recicleaza” tinuta pe care a purtat-o la doua evenimente importante: un botez si o nunta

1
De Maria Constantin
4 mai 2022

Daca pentru Kate este in regula, de ce n-ar fi si pentru noi? Ducesa si-a improspatat tinuta cu accesorii care i-au apartinut Printesei Diana.

Kate Middleton demonstreaza inca o data ca este regina tinutelor refolosite, noteaza People. Intr-o aparitie surprinzatoare, ea l-a insotit luni pe Printul William la o slujba tinuta la biserica Westminster Abbey din Londra, de Anzac Day, in memoria soldatilor australieni si neo-zeelandezi cazuti in razboaie.

Un motiv special

Ducesa in varsta de 40 de ani a purtat o rochie-palton creata de Alexander McQueen (designerul rochiei ei de mireasa) si exista un motiv pentru care tinuta ii este atat de familiara.

Kate a imbracat pentru prima oara aceasta piesa in 2015, la botezul fiicei sale, Charlotte, care a implinit sapte ani chiar luni, 2 mai. Pentru aceasta zi, ducesa, care a purtat tinute de culoare alba la fiecare botez al copiilor ei, si-a accesorizat vestimentatia cu o voaleta alba cu detalii florale.

Ducesa a purtat aceeasi rochie la nunta din 2018 a Printului Harry cu Meghan Markle. Ea si-a accesorizat atunci tinuta cu pantofi bej si o palarie cu flori galbene.

Pentru a-i conferi un element nou tinutei la slujba de luni, Kate a purtat o palarie noua cu o funda neagra pe spate, accentuata de poseta si pantofii de culoare neagra.

Kate Middleton „are mai multa clasa decat familia regala”, potrivit unui expert regal

Kate a optat pentru perle si cercei din diamante care i-au apartinut Printesei Diana. Aceasta i-a primit drept cadou de nunta de la casa de bijuterii Collingwood, iar acum fac parte din colectia Ducesei de Cambridge.

Semnificatia macului

Atat Kate, cat si Printul William (39 de ani) au purtat la rever o floare artificiala de mac, folosita incepand din 1921 pentru a-i comemora pe soldatii cazuti in lupta.

Conform traditiei, in fiecare an, de Anzac Day, familia regala britanica poarta cu mandrie floarea de mac, in semn de omagiu pentru soldatii care s-au sacrificat in razboi.

Potrivit People, se crede ca simbolul florii de mac provine din poemul „In Flanders Fields” („Pe campurile Flandrei”), de John McCrae, avand ca tema Primul Razboi Mondial.

Prima strofa face referire la maci:

„Pe campurile Flandrei macii infloresc
Printre cruci, rand pe rand
Marcheaza locul; iar in vazduh
Zboara ciocarliile, curajos cantand
Abia auzindu-se printre armele de dedesubt.”

Foto: Instagram/@dukeandduchessofcambridge