Hummus din fasole alba si dovleac

hummus din fasole alba
1
De Ioana Marosan
17 dec. 2018

O interpretare usor diferita a unui preparat celebru din bucataria araba, hummus-ul din fasole alba si dovleac va fi o supriza placuta.

Gustul usor dulceag al dovleacului, cremozitatea fasolei si aromele deosebite ale condimentelor folosite vor da nastere unui aperitiv care arata exceptional si are un gust de care te vei indragosti pe loc. De savurat impreuna cu prietenii!

Aceasta varianta de hummus cu sos tzatziki este una dintre cele mai bune retete pe care le-am incercat pana acum.

Ingrediente pentru hummus din fasole alba si dovleac:

-1 cutie de fasole alba boabe;

-85 grame de piure de dovleac;

-2 linguri de zeama de lamaie;

-2 linguri de pasta tahina;

-1/2 lingurita de sare;

-1/2 lingurita de chimion macinat;

-1/2 lingurita pe paprika afumata;

-1 praf de nucsoara;

-1 praf de scortisoara;

-1 praf de piper cayenne (optional);

-1-2 linguri de ulei de masline;

-2 catei de usturoi, tocati;

-3 linguri de salvie proaspata, tocata.

Proteine, carbohidrati si grasimi sanatoase intr-un singur preparat!

Mod de preparare:

Fasolea se scurge si se clateste bine. Se pune intr-un robot de bucatarie, impreuna cu dovleacul, sucul de lamaie, pasta de tahina, sarea de mare, chimionul, paprika afumata, nucsoara, scortisoara si piperul cayenne.

Se amesteca bine pana se obtine un amestec cremos si matasos. Se pune o tigaie mica la foc mediu.

Se pun la calit in ulei de masline usturoiul si salvia pana cand incep sa se rumeneasca putin, apoi se pun in robotul de bucatarie si se amesteca pana la incorporare. Se gusta si se mai poate condimenta cu scortisoara, chimion sau paprika.

Se mai poate adauga pasta de tahina, daca amestecul este prea uscat. Se serveste cu lipii si legumele preferate. Daca preferi sa fie mai gros, atunci il poti tine la frigider in jur de 3-4 ore. Poate fi pastrat la frigider timp de 5-7 zile.

Toast cu hummus – cum sa-l mananci ca sa nu fie plictisitor

Foto: Shutterstock.com