Macaroane cu branza a la Rihanna

macaroane cu branza
Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
8 nov. 2018

Rihanna nu mai are nevoie de nicio prezentare: muzica sa a facut ocolul intregii lumii, ea fiind una dintre cele mai apreciate voci la ora actuala.

Reteta ei preferata, pe care a botezat-o Mac-A-Rih’s (Macaroni and Cheese a la Rihanna) a fost descoperita dintr-o intamplare.

Rihanna a dezvaluit revistei Esquire ca a descoperit aceasta reteta din greseala, atunci cand alimentarea cu gaz a locuintei sale s-a intrerupt, in timp ce ea incerca sa gateasca macaroane cu branza.

Reteta nu a fost dusa pana la capat, dar Rihanna a fost foarte incantata de textura si de gustul preparatului incat a adoptat-o.

Ingrediente pentru macaroane cu branza a la Rihanna:

450 de grame de macaroane;

Sare;

1 ceapa de marime medie, data prin razatoare;

1 ardei gras, rosu, taiat julienne;

6 cepe verzi, taiate marunt;

30 de grame de mustar;

30 de grame de ketchup;

1 1/2 linguri de sos iute;

900 de grame de cascaval, dat prin razatoare

230 ml de apa.

Mod de preparare:

Macaroanele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj si apoi se scurg intr-o strecuratoare, pastrandu-se 60 de ml din apa in care au fiert.

Macaroanele se pun inapoi in vasul de gatit si se pun pe aragaz, la foc mic, se adauga ceapa, ardeiul gras si jumatate din cantitatea de ceapa verde si se amesteca bine. Apoi se adauga branza treptat si se amesteca pana se incorporeaza.

Dupa aceea se amesteca impreuna mustarul, ketchupul si sosul iute. Daca sosul este prea gros, se adauga putina apa ca sa se subtieze pana la consistenta dorita.

Se adauga peste macaroanele cu branza, se orneaza cu restul de ceapa verde ramasa si se serveste imediat.

Foto: Shutterstock.com