Terci de ovaz cu banana caramelizata, un rasfat hranitor

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
17 feb. 2019

Daca obisnuiesti sa consumi cereale la micul dejun, atunci reteta de terci de ovaz cu banana caramelizata va fi exact pe gustul tau.

Cum sa nu-ti placa bananele caramelizate in sirop de artar, impreuna cu un terci de ovaz cremos, totul “asezonat” cu chipsuri de ciocolata, nuci, migdale, alune sau oricare ar fi toppingul tau preferat? Si, daca e bun pentru tine, cu siguranta ca si cei mici il vor aprecia si va deveni un mic dejun intens solicitat.

Terci de ovaz cremos (porridge) cu pere coapte

Ingrediente pentru terci de ovaz cu banana caramelizata:

-130 g de fulgi de ovaz;
-3 banane, taiate felii;
-50 ml ulei de cocos;
-100 ml sirop de artar;
– un praf de scortisoara;
-un praf de vanilie sau ¼ lingurita de extract de vanilie;
-sare de mare, chipsuri de ciocolata, sau alte ingrediente pentru topping.

Mod de preparare:

Fulgii de ovaz se gateasc conform instructiunilor de pe ambalaj. Daca vrei sa obtii un terci mai cremos, atunci poti sa fierbi fulgii de ovaz in lapte, in loc de apa.

Uleiul se pune la incalzit intr-o tigaie la foc mediu. Se adauga siropul de artar si vanilia si se lasa sa dea in clocot putin, pana cand ingredientele se omogenizeaza. Amestecul ar trebui sa faca bule de aer si putina spuma pe margini.

Terci de ovaz cu afine si migdale

Apoi se adauga bananele taiate in felii rotunde si se lasa sa fiarba timp de cateva minute pe fiecare parte, pana cand devin moi si usor caramelizate. Se ia tigaia de pe foc.

Jumatate din cantitatea de banane se amesteca cu terciul de ovaz, iar cealalta jumatate se foloseste pentru a orna fiecare vas de servire. Se mai pot adauga diverse toppinguri, in functie de preferinte: sare de mare, chipsuri de ciocolata, nuci, migdale, alune…

Terci de quinoa cu lapte de cocos si cacao

Foto: Shutterstock.com