Cum pastrezi ordinea in bucatarie in timpul epidemiei de COVID-19

1
De Mara Ionescu
31 mart. 2020

Probabil ca ti-ai facut deja provizii cu produsele preferate pentru saptamanile de carantina care urmeaza. 

Insa dupa ce ai ajuns acasa cu ele, ai constatat ca bucataria ta, in special frigiderul, congelatorul si camara, sunt coplesite de noile achizitii. Cum iti pastrezi ordine in bucatarie in timpul epidemiei de Covid-19? Nimic mai usor, urmeaza sfaturile de mai jos si problema va fi rezolvata.

Pastreaza bucataria curata

Daca in mod uzual nu faci curat in frigider mai des de 1-2 ori pe an, acum este momentul cel mai potrivit ca sa faci acest lucru mai des. Asta inseamna sa cureti toate petele mici atunci cand apar si sa ai mai multa grija sa consumi cu prioritate fructele si legumele a caror coaja incepe sa prezinte pete. 

COVID-19: Trebuie sa te speli mai mult pe maini, dar e nevoie sa faci si dus mai des?

Deschide usa frigiderului si fa o lista in minte cu produsele care se gasesc inauntru. Incearca apoi sa le grupezi pe categorii si sa gasesti recipiente in care sa le poti depozita. De exemplu, fructele se pot pune toate intr-o caserola mai mare, la fel si legumele. Iar daca ai mai multe tipuri de branza, si acestea pot fi puse impreuna intr-un recipient cu inchidere ermetica.

Creeaza spatii de depozitare pentru bunurile neperisabile

Acest spatiu poate fi chiar in bucatarie sau in apropierea acesteia. Acolo pot fi stocate toate produsele care nu sunt conditionate de pastrarea in frigider, cum sunt conservele, borcanele sau produsele ambalate in pungi.

Primul indiciu al infectiei cu coronavirus: Simptomul care impune izolarea rapida

Cumpara produse proaspete si congeleaza-le

Produsele proaspete trebuie sa reprezinte o parte importanta dintr-un regim alimentar echilibrat. Inainte de a te indrepta direct spre raionul cu produse congelate, ia in calcul sa cumperi aceleasi produse proaspete si apoi sa le congelezi tu acasa. Pot fi congelate majoritatea fructelor si legumelor. Nu trebuie decat sa le speli foarte bine, sa le tai, sa le usuci cu un prosop si apoi sa le pui in pungi sau caserole la congelator.

Pune toate resturile de mancare pe acelasi raft

Este bine sa eviti cat mai mult risipa de alimente, iar in aceasta perioada este mult mai important sa faci acest lucru. Pastreaza resturile de mancare pe acelasi raft al frigiderului, in asa fel incat sa fie usor vizibile si la indemana. In felul acesta vei evita sa arunci mancare si vei face economii si mai putine drumuri la magazine.

Foto: Unsplash.com