Adevaratul motiv pentru care familia regala nu a reactionat inca la cartea „Rezerva”, a Printului Harry

1
De Cristiana Astefanoaiei
18 ian. 2023

In timp ce furtuna mediatica nascuta de cartea „Rezerva”, a Printului Harry, continua sa ia amploare, institutia regala si membrii sai inca nu au scos niciun cuvant. Este aceasta o incercare de a-si remedia imaginea publica?

Familia regala ar urma sa poarte „discutii de pace” cu Printul Harry inainte de incoronarea Regelui Charles.

Acest lucru vine dupa ce ducele de Sussex a luat in vizor mai multi membri ai familiei sale in cartea sa de memorii „Rezerva”. El scrie in ea ca a fost atacat fizic de fratele sau, printul William, si ca mama sa vitrega, regina Camilla, a dezvaluit povesti tabloidelor.

Printul Harry o ataca pe Regina Consoarta: „Camilla era periculoasa din cauza legaturilor ei cu presa”

De ce nu a reactionat familia regala pana acum la cartea „Rezerva”, a Printului Harry

„Tacerea demna este un format incercat si testat”, spune Katie Nicholl, corespondentul Vanity Fair pentru familia regala si autoarea cartii The New Royals.

„Palatul este reticent sa se implice la orice nivel pentru ca, odata ce o face, nu face decat sa alimenteze naratiunea, iar Harry a facut atat de multe acuzatii incat este aproape imposibil sa le abordeze pe fiecare in parte”, adauga Nicholl.

Nicholl, care a scris despre familia regala timp de aproape doua decenii, a descris tacerea institutiei ca fiind „o strategie sensibila” care il face pe Harry sa isi afecteze reputatia publica.

Se pare ca, cel putin deocamdata, familia regala se abtine de la reactii pentru a discuta amiabil cu Printul Harry.

Printesa Kate Middleton ar putea avea cel mai mult de suferit dupa publicarea cartii Printului Harry. Ce dezvaluiri vor iesi la iveala

Potrivit unei surse, relatia lor este „rezolvabila”, dar „va fi nevoie de flexibilitate din partea tuturor partilor” pentru a ajunge la o solutie.

Cand s-ar putea intalni Printul Harry si Regele Charles

Surse regale cred ca discutiile de pace ar putea fi programate pentru lunile urmatoare. Se spune ca Harry ar urma sa calatoreasca din SUA pentru a se intalni cu tatal si fratele sau, relateaza The Sun.

„Este nevoie ca Harry sa fie aici, in camera cu Regele si Printul de Wales si alti cativa membri ai familiei. Ambele parti trebuie sa ridice mainile in sus si sa recunoasca faptul ca nu au facut totul cum trebuie si ca au gresit foarte mult”, a declarat sursa citata de The Sunday Times.

Printul Harry a simtit ca William „a disparut pentru totdeauna” dupa nunta cu Kate. Noi marturisiri incendiare din cartea „Spare”

Un altul a adaugat ca „trebuie sa ii invite inainte de incoronare, altfel va deveni un asemenea circ si o distragere a atentiei”.

Aceasta vine dupa ce Printul Harry a dezvaluit ca vrea sa participe la incoronarea tatalui sau, dar a spus ca „mingea este in terenul lor”, intr-unul dintre interviurile de promovare a cartii sale.

The Sun a dezvaluit anterior ca membrii seniori ai familiei regale nu doresc ca Harry sa participe la incoronare. Asta deoarece sunt ingrijorati ca ceea ce spun in spatele usilor inchise ar putea fi facut public.

A fost facut public un sondaj YouGov care a intervievat peste 1.600 de britanici in perioada 5-6 ianuarie. Atat reputatia lui William, cat si cea a lui Harry au fost afectate in perioada premergatoare lansarii cartii Spare si de cand continutul acesteia a fost facut public. Doar 26% dintre britanici au acum o parere pozitiva despre Harry. Popularitatea lui William a scazut, de asemenea, dar o majoritate de 69% dintre respondenti inca il considera favorabil pe William. Atitudinile fata de Charles, Kate si Meghan au ramas constante de la un sondaj anterior din decembrie.

Foto: depositphotos.com; Instagram/The Royal Family