Ce a invatat Printul Harry de la Meghan Markle: „Nu stiam ca asa ceva exista inainte sa o cunosc pe ea“

1
De Maria Constantin
9 nov. 2020

Printul Harry a dezvaluit ca sotia lui i-a deschis ochii asupra realitatii sumbre a partizanatului si rasismului.

Intr-un dialog cu activistul Patrick Hutchinson, gazduit de editia britanica a revistei GQ, Printul Harry a dezvaluit ca nu era constient de toate efectele partizanatului rasial pana cand nu a cunoscut-o pe Meghan. In perioada in care ea a lucrat in cadrul casei regale britanice si chiar si dupa ce a renuntat la indatoririle regale, Meghan Markle a facut o prioritate din denuntarea rasismului si din lupta pentru egalitatea de gen, noteaza Harper’s Bazaar.

Ce a inteles Harry punandu-se in locul sotiei

„Nu poti sa arati cu degetul, mai ales cand e vorba de partizanatul inconstient. Dar cand il intelegi sau te simti putin inconfortabil, este raspunderea ta sa iei atitudine si sa te educi, pentru ca ignoranta nu mai e o scuza”, a spus Harry, vorbind despre sursa rasismului. „Si partizanatul inconstient, din cate am inteles eu, cu educatia pe care o am, nici nu stiam ce este de fapt. Habar n-aveam ca exista. Apoi, oricat de trist este sa o spun, mi-a luat multi, multi ani sa il inteleg, mai ales cand m-am pus pentru o zi sau o saptamana in locul sotiei mele”, a adaugat el.

Harry a continuat, spunand ca mutarea in Statele Unite impreuna cu Meghan si fiul lor, Archie Mountbatten-Windsor, in toiul ciocnirilor rasiale care au ravasit America, l-a ajutat sa inteleaga mai bine necesitatea unei societati mai corecte.

„Cred ca unul dintre cele mai periculoase lucruri este ca oamenii fara pozitii de putere, fie ca e vorba de politica sau despre media, nu au cum sa progreseze. Cum o sa ajungem intr-un punct in care sa fie mai multa corectitudine? Toata lumea are de castigat daca comunitatea de culoare este tratata asa cum ar trebui”, a spus Ducele de Sussex.

Meghan Markle spune ca Printul Harry este un tata „feminist“

„Fiecare zi este un proces de invatare. Si, de fapt, nu este nimic de dezbatut. Acestea sunt faptele. Asta se intampla. Si a fost foarte interesant pentru mine sa traiesc asa ceva in America”, a mai spus el.

„Incerc sa las lumea intr-o stare mai buna”

Printul Harry si Hutchinson, si el tata, au mai discutat despre cum pot contribui pentru a construi un viitor mai bun pentru copiii lor. „Fiecare dintre noi va trebui sa se implice in schimbarea lucrurilor si oricine se opune trebuie sa se uite bine in oglinda. Pentru ca, asa cum spun eu, nu este vorba despre negri contra albilor. Asa cum tu ai mentionat bine, acum in 2020 avem protestatari de toate culorile, din orice mediu, orice religie, de orice varsta. Este o miscare globala”, a precizat Harry.

„Trenul a plecat din gara. Daca nu esti in el acum, atunci urca, pentru ca sunt multe de facut. Ca tata, scopul meu in viata este sa incerc sa las lumea intr-o stare mai buna decat cea in care am gasit-o”, a conchis printul.

Foto: Instagram/@kensingtonroyal