Cum a comentat Regina Elisabeta a II-a decizia Printului Harry de a se indeparta de Casa Regala

1
De Maria Constantin
14 ian. 2020

Regina Elisabeta a II-a a rupt in sfarsit tacerea ce inconjura decizia ducilor de Sussex de a se distanta de Familia Regala.

Din documentul oficial pe care l-a lansat reiese ca le da celor doi mana libera.

Regina si-a dat acordul ca Printul Harry si Meghan Markle sa locuiasca atat in Marea Britanie, cat si in Canada, si a afirmat ca sustine pe deplin decizia lui Harry si a lui Meghan de a incepe o noua viata.

Meghan Markle si Printul Harry se desprind de Casa Regala – vor sa fie pe cont propriu

Elisabeta a II-a le-a acordat o perioada de tranzitie Printului Harry si lui Meghan Markle. „Astazi, familia mea a avut o intalnire foarte constructiva privind viitorul nepotului meu si al familiei sale”, a transmis Elisabeta a II-a intr-un comunicat publicat luni pe contul oficial de Twitter al Casei Regale.

„Eu si familia mea sprijinim dorinta lui Harry si a lui Meghan de a-si construi o noua viata ca tanara familie. Cu toate ca am fi preferat sa ramana in calitate de membri deplini ai familiei regale, le respectam si le intelegem dorinta de a trai o viata independenta in timp ce vor ramane membri apreciati ai familiei noastre. Harry si Meghan au spus clar ca nu vor sa depinda de fondurile publice in noile lor vieti”, se arata in mesajul suveranei.

„De aceea, ne-am inteles ca urmeaza o perioada de tranzitie in care ducii de Sussex vor petrece timp in Canada si in Marea Britanie. Acestea sunt probleme complexe pe care familia mea trebuie sa le rezolve si este mult de lucru, dar am cerut sa se ia o decizie finala in zilele care urmeaza”, a mai scris Elisabeta a II-a.

Foto: Getty Images.