Matthew Perry, din serialul Friends, despre dependenta de droguri: Abuzul mi-a lasat o sansa de supravietuire de 2%, dar colegii m-au sustinut si m-au salvat

1
De Cristina Tudor
23 oct. 2022

Starul din serialul Friends, Matthew Perry, a dezvaluit toata amploarea dependentei sale de droguri si alcool.

Inainte de lansarea cartii Friends, Lovers, And The Big Terrible Thing, actorul de top a povestit ca aproape a murit si a avut o sansa din 50 de a supravietui dupa ce i-a fost grav afectat colonul, din cauza consumului de opiacee.

Este pentru prima data cand actorul vorbeste despre cum a petrecut doua saptamani in coma si cum a luptat, vreme de cinci luni, pentru viata sa, in spital, dupa ce a suferit o perforatie gastrointestinala. A trebuit sa foloseasca o punga de colostomie timp de noua luni dupa incidentul terifiant din 2018.

Uneori, in timpul interventiilor chirurgicale care urmaresc tratarea bolilor inflamatorii intestinale, intestinului trebuie sa i se creeze o iesire la suprafata la nivelul abdomenului. Medicul chirurg face o deschizatura prin care resturile alimentare vor fi eliminate intr-o punga colectoare si nu prin orificiul anal, cum se elimina in mod obisnuit. Interventia se numeste colostomie, iar punga atasata deschizaturii poarta numele de stoma. Asa ceva a fost nevoit sa poarte si Matthew Perry.

Matthew Perry a supravietuit cu ajutorul oxigenarii extracorporale

Actorul, in varsta de 53 de ani, a declarat pentru revista People: „Medicii au spus familiei mele ca am doi la suta sanse sa traiesc. Am fost pus pe o chestie numita ECMO, o masina care face toata treaba in locul inimii si plamanilor tai”.

Oxigenarea cu membrana extracorporala (ECMO), cunoscuta si sub denumirea de suport vital extracorporal (ECLS), este o tehnica extracorporala de acordare a unui suport cardiac si respirator prelungit persoanelor a caror inima si plamani nu sunt in masura sa asigure o cantitate adecvata de schimb de gaze sau de perfuzie pentru a mentine viata.

Luptele sale cu abuzul de droguri au fost cunoscute de toata lumea, dar, pana acum, nu a fost niciodata la fel de sincer cu privire la amploarea dependentei sale si la impactul asupra sanatatii sale.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: depositphotos.com