Meghan Markle, acuzata de hartuire: Ducesa este intristata de campania impotriva ei

1
De Maria Constantin
5 mart. 2021

Presa britanica scrie ca Meghan Markle a hartuit mai multi angajati ai casei regale. Reprezentantii ducesei sustin ca este tinta unei campanii de defaimare.

Meghan Markle se afla din nou in situatia de a-si apara imaginea, dupa ce in presa au aparut recent informatii potrivit carora ar fi hartuit cativa angajati ai casei regale britanice care au lucrat pentru ea. Un purtator de cuvant al ducesei a anuntat ca aceasta este intristata de noul atac la adresa sa.

„Manipulare si dezinformare periculoasa”

The Times a scris miercuri ca in octombrie 2018, Jason Knauf, pe atunci secretarul de comunicare al ducilor de Sussex, a depus o plangere pentru hartuire vizand-o pe Meghan.

Informatia a aparut cu doar cateva zile inainte de difuzarea mult asteptatului interviu pe care Meghan Markle si Printul Harry l-au acordat realizatoarei Oprah Winfrey, scrie Harper’s Bazaar.

Un purtator de cuvant al ducilor de Sussex a negat, insa, informatiile publicate de ziarul britanic, precizand ca acestea „se bazeaza pe manipulare si dezinformare periculoasa”.

Un nou atac la adresa ducesei

Reprezentantul citat a adaugat ca Meghan percepe acuzatia ca pe un nou atac la adresa personalitatii sale, aspect pe care ea si Harry l-au imputat in repetate randuri presei britanice.

Avocatii cuplului sustin ca The Times a fost folosit de Palatul Buckingham pentru a tese o intreaga poveste falsa inainte de difuzarea interviului cu Oprah care se anunta foarte incomod pentru familia regala britanica.

„Ducesa este intristata de ultimul atac la adresa sa, mai ales ca ea insasi a fost tinta abuzurilor si este profund dedicata sprijinirii celor care au trait durerea si trauma”, a declarat purtatorul de cuvant al ducesei de Sussex intr-un comunicat transmis publicatiilor Harper’s Bazaar si The Times.

„Este hotarata sa isi continue munca pentru cladirea compasiunii in jurul lumii si va continua sa militeze pentru a da un exemplu, facand ceea ce este drept si ceea ce este bine”, se arata in documentul mentionat.

Momentul nu este intamplator

Echipa de comunicare a ducilor de Sussex a precizat pentru The Times ca toate acuzatiile publicate sunt false: „Sa spunem clar ceea ce avem aici – e o campanie de defaimare bine pusa la punct, bazata pe inducerea in eroare si dezinformare periculoasa. Suntem dezamagiti sa vedem o asemenea portretizare defaimatoare a Ducesei de Sussex intr-o publicatie credibila.”

Meghan Markle si Printul Harry, interviu-soc cu Oprah: Intrebarea sensibila pe care au primit-o

Totodata, reprezentantii cuplului subliniaza ca momentul a fost special ales: „Nu este o coincidenta ca acuzatiile de mai multi ani menite sa o submineze pe Ducesa sunt gazduite de presa britanica cu putin timp inainte ca ea si Ducele sa vorbeasca deschis si sincer despre experienta lor din ultimii ani.”

Palatul Buckingham nu a raspuns la solicitarea ziarului The Times de a prezenta un punct de vedere cu privire la acest subiect.

Foto: Getty Images.