Meghan Markle cere acces egal la vaccinurile anti-COVID

1
De Maria Constantin
12 mai 2021

Ducesa isi doreste ca intreaga lume sa aiba sanse egale pe piata vaccinurilor impotriva COVID-19.

Meghan Markle a lansat un apel pentru distribuirea echitabila a vaccinurilor care pot pune capat pandemiei, scrie Page Six.

„Daca lucram impreuna pentru a aduce vaccinurile in fiecare tara si pe fiecare continent, daca insistam ca vaccinurile sa fie distribuite echitabil, la un pret corect, si ne asiguram ca guvernele din intreaga lume doneaza surplusurile de vaccinuri tarilor care au nevoie, atunci putem incepe sa reconstruim din plin. Nu doar sa ne intoarcem unde eram, ci sa inaintam spre viitor”, a spus Meghan intr-un discurs tinut in cadrul concertului VAX Live, sambata seara.

Ducesa care a gazduit, alaturi de Printul Harry, acest eveniment a abordat in discursul sau inegalitatea financiara care afecteaza femeile, in special pe cele de culoare.

„Eu si sotul meu credem ca este vital ca revenirea sa vizeze cu prioritate sanatatea, siguranta si succesul fiecaruia. In special al femeilor care au fost afectate disproportionat de pandemie”, a adaugat Meghan Markle.

Prima aparitie TV dupa interviul cu Oprah

Ducesa de Sussex a explicat ca inmultirea cazurilor de violenta impotriva femeilor si problemele angajatilor din sistemul de sanatate si ingrijire au adus lumea intr-un „punct de cotitura” pentru egalitatea intre sexe. Peste cinci milioane de femei din Statele Unite si-au pierdut slujbele, a subliniat ea, adaugand ca 47 de milioane de femei din toata lumea vor aluneca in saracie extrema, pe fondul pandemiei.

Meghan Markle a scris o carte pentru copii: O poveste nascuta dintr-un poem dedicat Printului Harry

Discursul tinut de Meghan a reprezentat prima ei aparitie televizata dupa controversatul interviu pe care l-a acordat impreuna cu Printul Harry realizatoarei TV Oprah Winfrey. Discursul a fost inregistrat in exteriorul locuintei ducilor, iar Meghan, cu parul lung lasat pe un umar, a purtat o bluza in culori bleu si roz.

Nu este prima data cand Meghan si Harry vorbesc despre importanta vaccinarii impotriva COVID. Cand fiul lor, Archie, a implinit doi ani, ducii de Sussex le-au cerut fanilor sa doneze pentru a facilita distribuirea vaccinurilor in cele mai sarace tari din lume.

Foto: Instagram/@sussexroyal