Meghan Markle dezvaluie detalii dificile din relatia cu tatal ei, care l-au afectat pe Printul Harry

1
De Maria Constantin
18 nov. 2021

Mai multe mesaje sensibile despre casa regala britanica, trimise de Ducesa de Sussex, au fost dezvaluite in cadrul unui proces.

Tensiunile dintre ducii de Sussex si familia regala a Marii Britanii sunt arhicunoscute. Cateva mesaje scrise de Meghan Markle confirma neintelegerile pe care ea si Harry le-au avut cu membrii casei regale. Aceasta a scris ca Printul Charles l-a mustrat pe Harry din cauza tendintei tatalui ei, Thomas Markle, de a vorbi cu presa, atacand familia regala, relateaza Page Six.

Meghan a vrut sa-l protejeze pe Harry

Potrivit People, mesajele dezvaluite in cadrul procesului deschis de ducii de Sussex impotriva Associated Newspapers Limited dezvaluie ca Meghan Markle i-a spus fostului sau sef de comunicare, Jason Knauf, despre planurile de a-i scrie tatalului ei cand acesta a decis in ultimul moment sa nu vina la nunta sa, in mai 2018.

„Fac asta indemnata de suferinta pe care vad ca i-o provoaca lui H”, i-a scris Meghan fostului ei angajat in august 2018. „Chiar si dupa o saptamana cu tatal lui (Printul Charles, n.r.) si dupa explicatii nesfarsite ale situatiei, familia lui pare sa uite contextul – si se intoarce tot la ‘ea nu poate macar sa se duca sa-l vada si sa opreasca asta?'”, a mai scris ducesa.

„Prin aceasta actiune imi protejez sotul de mustrarea constanta si desi nu pare, poate ca ii va da tatalui meu un moment de ragaz”, a adaugat Markle.

O scrisoare putin pierduta

Constienta ca scrisoarea catre tatal ei ar putea fi interceptata si chiar publicata, fosta actrita a folosit mai putine paragrafe si a numerotat paginile pentru ca fragmentele extrase sa nu poata fi scoase usor din context. „Evident, inteleg ca tot ce am scris poate fi aflat, asa ca mi-am ales cuvintele cu meticulozitate”, a mentionat ea.

Meghan Markle (40 de ani) a scris si despre decizia de a-i scrie tatalui sau: „Dat fiind ca mereu l-am numit tata, ar fi logic sa fie mai deschis (desi nu prea a fost patern) si in cazul nefericit ca se va afla (despre scrisoare, n.r.), ne-ar lovi in strafundurile sufletului.”

„Trebuie sa te ridici pentru ce e drept”

La inceputul anului, un juriu britanic a decis in favoarea ducesei dupa ce aceasta a dat in judecata Associated Newspapers Limited pentru publicarea a cinci articole care reproduceau fragmente din scrisoarea sa redactata de mana.

De ce ezita familia regala britanica sa se impace cu Harry si Meghan Markle

Meghan Markle a discutat despre acest caz cu Andrew Ross Sorkin la dezbaterea „DealBook Online Summit”, organizata de ziarul New York Times. „Conform apelului, am castigat procesul si, sincer, chestiunea aceasta s-a intamplat cand nu aveam copii; acum am doi copii, dupa cum stiti”, a raspuns ea cand a fost intrebata despre apelul formulat. „Este un proces obositor”, a adaugat ducesa.

„Dar, inca o data, eu doar ma pronunt pentru ceea ce este drept (…). La un anumit punct, oricat de dificil este, cunosti diferenta dintre ce corect si gresit. Trebuie sa iei pozitie pentru ceea ce este drept si asta fac eu”, a mai spus Meghan Markle.

Foto: Getty Images.