Mesajul Printului Harry pentru laureatii Premiului Diana: „Ar fi tare mandra de voi“

1
De Maria Constantin
6 iul. 2021

Ducele de Sussex le-a transmis un mesaj video impresionant castigatorilor din acest an ai premiului care poarta numele Printesei Diana.

Printul Harry i-a onorat pe tinerii care duc mai departe mostenirea mamei sale. Harry le-a facut o surpriza, transmitandu-le un mesaj video care a fost proiectat in timpul ceremoniei de decernare a premiilor Diana Awards, acordate pentru actiunile caritabile si dedicate comunitatii, relateaza People.

„Sunt onorat sa va pretuiesc munca, devotamentul pentru a face o schimbare si rolul exemplar pe care vi l-ati asumat de a reprezenta o noua generatie de voluntari”, a spus printul in varsta de 36 de ani.

„Saptamana aceasta, eu si fratele meu vedem cum ar fi fost aniversarea de 60 de ani a mamei noastre si ar fi fost tare mandra de voi toti pentru ca traiti o viata autentica cu un scop si compasiune pentru ceilalti”, a continuat Harry.

Crezul Printesei Diana

„Mama credea ca tinerii au puterea de a schimba lumea. Credea in forta noastra pentru ca a vazut-o zi dupa zi si pe chipurile tinerilor ca voi, a vazut un entuziasm fara margini si pasiune”, a mai spus Harry.

In discursul sau, printul a amintit-o si pe sotia lui, Meghan Markle. „Eu si Meg credem cu tarie ca lumea noastra se afla in varful unei schimbari, o schimbare reala pentru binele tuturor”, a spus el.

Tessy Ojo, directorul executiv al organizatiei Diana Award a fost impresionat de mesajul lui Harry. „A fost o mare onoare sa avem acest mesaj minunat de felicitare din partea Ducelui de Sussex pentru tineri. Pentru el inseamna enorm sa le spuna asta tinerilor de care mama lui ar fi fost mandra. Este o mare onoare ca el se simte mandru de tineri si de munca pe care acestia o fac. Si este si o imensa mangaiere pe umar pentru ei si pentru familiile lor”, a spus aceasta.

„Sunt fericita de fiecare data cand fiii sai spun ca se simt mandri ca lucreaza in numele ei”, a adaugat Ojo.

Povestea unei tinere

La gala Diana Award de marti, Harry a prezentat-o pe Jacqueline Teague, o tanara de 16 ani din Louisville, Kentucky, care s-a numarat printre cei 25 de laureati pentru activitatea lor in sprijinul vaccinarii tinerilor.

Printul a mai spus in mesajul sau ca persoanele cele mai afectate de COVID-19 au fost cele marginalizate social.

5 situatii in care Printul Harry a vorbit sincer despre viata lui

Teague a fost inspirata de exemplul bunicilor sai, care au avut probleme in procurarea vaccinului impotriva COVID-19. Ea a lansat atunci o campanie, intitulata VaxconnectKY, pentru ca toti locuitorii din Kentucky sa se inregistreze usor pentru vaccinare.

„Wow. Va multumesc foarte mult pentru acest premiu. Sunt foarte recunoscatoare sa il primesc. Si sunt mandra ca sunt desemnata ca laureata a Premiului Diana, e o mare onoare sa fiu alaturi de numele Printesei Diana datorita muncii enorme pe care ea a depus-o de-a lungul vietii sale. Este incredibil”, a spus Jacqueline Teague dupa introducerea lui Harry.

Tanara a vorbit despre ideea implicarii sale in campania de sprijinire a celor care nu aveau acces la vaccin: „Am o familie unita si am fost mereu extrem de apropiata de bunicii mei, iar la inceputul pandemiei, cand eram despartiti, ma temeam ca i-as putea infecta.”

„Atunci am stabilit ca trebuie sa-i ajutam pe oamenii in varsta si pe cei bolnavi, sa le procuram mancare si sa-i angrenam in activitatile sigure in timpul COVID. Si imediat cum vaccinurile au inceput sa se distribuie in Statele Unite, am realizat ca era foarte complicat pentru oamenii care nu erau familiarizati cu tehnologia. Ne-am dat seama ca era o problema universala”, a povestit ea.

William si Harry, din nou impreuna

Printul Harry s-a intors saptamana trecuta in Marea Britanie pentru a participa, alaturi de fratele sau, Printul William, la dezvelirea unei statui dedicate mamei sale.

Ca si William, Harry este foarte interesat de Premiul Diana, singura organizatie caritabila care poarta numele mamei lor, noteaza People.

Statuia pe care ei au dezvelit-o pe 1 iulie, ziua in care Diana ar fi implinit 60 de ani, este un moment de reper. „Este o intoarcere acasa pentru ea. O binemeritata revenire si rememorare, in al 60-lea an de la nasterea ei, in casa in care a trait”, a declarat Ojo.

Ruptura fara remediu: Relatia dintre Printul Harry si Printul William nu va mai fi niciodata la fel

„Ea a fost inaintea vremurilor sale. Ne aminteste ce este umanitatea – sa poti sa ai grija de ceilalti fara niciun castig personal. Asta a simbolizat ea si sper ca acest moment ne va ajuta sa ne concentram pe ceea ce conteaza cu adevarat in societate”, a adaugat reprezentanta Diana Award.

Tessy Ojo a remarcat ca toti laureatii nu se nascusera cand Printesa Diana se implica in activitatile caritabile: „Printesa Diana a trasat linia pe care tinerii de azi o considera atat de relevanta, pentru ca rezoneaza cu ei.”

„Cand aud tineri spunand ‘Daca as putea fi macar jumatate din persoana care a fost ea, vreau sa o fac mandra sau incerc sa-i urmez exemplul’, asta spune ceva despre persoana extraordinara si modelul care a fost ea”, a msi spus Ojo.

Foto: Instagram/@sussexroyal