Modul „trist si inevitabil” in care viata Printului George se va schimba: va fi nevoit sa creasca separat de fratii lui

1
De Teodora Tirca
2 aug. 2023

Printul George este viitorul Rege dupa tatal sau, iar viata lui va lua o noua turnura foarte curand, cred expertii regali.

Inainte ca regretata Regina Elisabeta a II-a sa moara in septembrie anul trecut, s-a remarcat ca a facut unele schimbari subtile in structura monarhiei. Pe langa faptul ca a distribuit o parte din patronajul ei altor membri ai familiei in ultimii ani, ea a anuntat, de asemenea, ca ducesa de Cornwall, Camilla, va fi intitulata Regina atunci cand Charles va deveni rege.

Charles si-a sarbatorit incoronarea in mai, iar linia de succesiune s-a schimbat ulterior. Fiul sau, Printul William, este acum mostenitorul, iar nepotul sau cel mai mare, Printul George, este al doilea in linia de succesiune la tron.

Desi are doar zece ani, expertii regali cred ca George incepe deja sa se pregateasca pentru viitorul sau rol – si ca aceste pregatiri vor avea un mare impact asupra relatiilor sale cu cei doi frati mai mici, Printesa Charlotte si Printul Louis.

Cand William si Harry erau copii, se vorbea mult despre faptul ca fratii ar fi „un mostenitor si o rezerva” – lucru despre care ducele de Sussex a scris in cartea sa de memorii – si este, de asemenea, o lupta pe care a dus-o si printesa Margaret, sora regretatei regine, relateaza Marie Claire UK.

Anul trecut, expertul regal Daniela Elser a scris despre modul in care George va fi fortat sa se desparta de fratii sai in viitorul foarte apropiat.

Ea a explicat ca „o viata intreaga de domnie si discutii cu Parlamentul” este inaintea lui George, spunand: „Va fi invatat sa manuiasca o sabie pentru un loc printre cavaleri si il asteapta deceniu dupa deceniu de audiente saptamanale cu Primul Ministru, la fel cum au trait Regina Elisabeta si cei care au urmat la tron”.

„Viitorul lui de rege este cioplit in piatra cambriana. Acest lucru nu este valabil pentru Charlotte si Louis”, a mai scris Elser.

„In timp ce in copilarie, asa cum a fost pentru William si Harry, toti cei trei copii sunt crescuti in acelasi mod, disparitatea inerenta dintre George si fratii sai se va face ingrozitor de cunoscuta in anii urmatori. Este inevitabil – trist si inevitabil.”

Cu toate acestea, ea sustine ca Printul si Printesa de Wales – care sunt obisnuiti sa faca lucrurile in felul lor – vor gestiona problema „rezervei” in mod diferit. Elser crede ca Charlotte si Louis vor juca roluri foarte importante in cadrul monarhiei, responsabilizandu-i sa o transforme intr-un concept relevant pentru tinerii britanici.

Foto: Instagram/@princeandprincessofwales