Motivul pentru care Regina Angliei nu mai merge singura la evenimente

1
De Maria Constantin
28 oct. 2021

Dupa ce a fost internata in spital, suverana in varsta de 95 de ani nu va mai participa singura la evenimentele publice.

Sanatatea reginei Elisabeta a II-a este, poate, cea mai importanta chestiune de stat pentru casa regala britanica; institutia monarhica trebuie sa se asigure ca suverana isi poate exercita atributiile.

In acest sens, casa regala a Marii Britanii a stabilit ca, dupa recenta internare in spital, Elisabeta a II-a sa nu mai mearga singura la evenimentele publice. Astfel, un alt membru al familiei regale va fi intotdeauna disponibil pentru a o inlocui in cazul in care regina are o problema de sanatate si trebuie sa-si anuleze prezenta.

Un plan nou pentru regina

Saptamana trecuta, Elisabeta a II-a, in varsta de 95 de ani, a fost nevoita sa-si anuleze o calatorie in Irlanda de Nord dupa ce a fost internata pentru o noapte intr-un spital din Londra. Ea a fost supusa unor teste preliminare pentru probleme de sanatate nespecificate.

Dupa ce regina a revenit la Castelul Windsor si si-a reluat atributiile cele mai usoare, membrii familiei regale au inceput sa se gandeasca la un alt mod de lucru pentru a se asigura ca nu va mai merge singura la evenimentele publice, a dezvaluit o sursa citata de The Telegraph.

Tortul delicios de care Regina Elisabeta a II-a nu se desparte nici cand calatoreste

Cu cel putin inca un membru al casei regale programat la eveniment, Elisabeta a II-a poate sa-si anuleze prezenta fara a dezamagi publicul ca nu a putut vedea un reprezentant al familiei, scrie ziarul citat de Page Six.

Doctorii pun accentul pe odihna

Regina nu a fost prezenta la slujba religioasa de duminica, iar participarea sa la alte evenimente ramane incerta, intrucat medicii i-au recomandat sa se odihneasca, scrie cotidianul britanic The Times.

Palatul Buckingham nu a comentat informatia publicata de The Telegraph despre noul plan al familiei regale. O sursa a declarat pentru Times ca nu exclude aceasta varianta: „Nu este ceva iesit din comun ca majestatea sa sa fie insotita de membrii familiei”, a spus aceasta.

Foto: Getty Images