Printesa Diana planuia sa se mute in America fara William si Harry pentru a-i „salva” de atentia presei, sustine fostul ei bodyguard

1
De Georgiana Dorobantu
27 aug. 2022

Cu doar cateva saptamani inaintea accidentului in care si-a pierdut viata, Printesa Diana planuia sa se mute in Statele Unite fara cei doi fii ai sai, sustine unul dintre fostii sai bodyguarzi.

In cartea „Protecting Diana: A Bodyguard’s Story” („Protejand-o pe Diana: Povestea unui bodyguard”), Lee Sansum isi aminteste ca Printesa urma sa le spuna paparazzilor de planurile sale de a se muta definitv in America. Ea a luat aceasta decizie din dorinta de a-i proteja pe William si Harry de atentia presei.

„Presa era necazul din viata ei de zi cu zi, oriunde s-ar fi aflat”

Diana ar fi facut aceasta marturisire in timpul vacantei petrecute in iulie 1997 in Saint Tropez, alaturi de cei doi fii si de iubitul sau, Dodi Al-Fayed.

Meghan Markle, chemata in instanta: Ducesa a fost data in judecata de sora ei vitrega

Ei au stat pe iahtul de lux al omului de afaceri Mohammed Al-Fayed, tatal lui Dodi, iar potrivit lui Sansum, paparazzii incercuiau zilnic vasul pentru a-i fotografia.

„Presa era necazul din viata ei de zi cu zi, oriunde, nu doar in St. Tropez”, a scris Sansum, potrivit Daily Mail.

„Mi-a spus ‘Nu pot face nimic in UK. Ziarele de acolo ma ataca indiferent ce fac. Vreau sa plec in Statele Unite si sa traiesc acolo, pentru a scapa de toate. Cel putin in America ma plac si ma vor lasa in pace'”, a dezvaluit bodyguardul in cartea sa.

Sansum declara ca a intrebat-o pe Diana daca fiii ei vor merge cu ea, iar Printesa i-a explicat ca nu i se va permite niciodata sa ii ia.

Printesa Diana credea ca daca s-ar fi mutat, ar fi putut sa-si vada copiii numai in timpul vacantelor scolare

„Era usor sa-ti dai seama ca Diana era o mama minunata, atat de iubitoare si atenta cu cei doi baieti ai sai, dar parea ca se simte nevoita sa ii lase in Marea Britanie pentru a scapa de presa, care o haituia fara oprire in fiecare zi a vietii sale. Scopul era si acela de a-i elibera de toata atentia pe care o primeau cand erau impreuna cu ea”, a mai scris Sansum.

Printesa Diana a prezis cu doi ani inainte accidentul de masina in care si-a pierdut viata

Dupa cateva zile petrecute in vacanta, scrie bodyguardul, Diana a anuntat ca va spune presei ca planuieste sa se mute definitiv din Marea Britanie.

„M-am alarmat pentru ca, daca acum este atat de multa presa afara, pentru vacanta ei, probabil vor fi de zece ori mai multi daca le-ar fi dat o veste atat de mare. Locul ar fi fost plin de paparazzi, disperati sa prinda o fotografie cu Printesa care urma sa lase totul in urma si sa plece in America”, a dezvaluit el.

Acesta a adaugat ca Diana a vorbit cu presa in acea zi, dar pana la urma nu a spus nimic despre potentiala mutare a sa in SUA.

In ciuda nemultumirilor sale fata de presa, Diana era recunoscuta pentru faptul ca uneori colabora cu cativa reporteri preferati si le dadea ponturi unde se afla, daca voia sa fie fotografiata, sustine Daily Mail.

„Era una dintre cele mai echilibrate persoane pe care le-am cunoscut vreodata”

In cartea sa, Sansum contrazice zvonurile conform carora Diana ar fi fost instabila din punct de vedere mental in saptamanile de dinaintea accidentului din august 1997, cand si-a pierdut viata.

Kate Middleton a dezvaluit ca Printul William s-a simtit neputincios in timpul dificultatilor ei din timpul sarcinilor

„Pot sa va spun ca am petrecut zece zile in apropierea ei si era una dintre cele mai echilibrate persoane pe care le-am cunoscut vreodata. As fi observat. Sunt antrenat sa observ daca o persoana este tulburata – face parte din jobul meu. Cauti semnale pe care oamenii le transmit atunci cand sunt sub stres pentru ca inseamna ca ar putea urma sa faca ceva”, a explicat el.

„Diana nu era excesiv de furioasa sau fara control. Era normala si foarte chibzuita”, a continuat autorul.

Printesa Diana era „una dintre cele mai amabile persoane pe care le-ai fi putut cunoaste”

Acesta a negat si zvonurile potrivit carora relatia ei cu Dodi Al-Fayed era doar o aventura, menita sa-l faca gelos pe fostul sau iubit, medicul Hasnat Khan.

„Erau foarte apropiati si afectuosi unul cu celalalt”, a spus Sansum despre relatia Printesei cu Al-Fayed. „Toti baietii din echipa de securitate credeau ca este o relatie serioasa. Nu vedeai in public saruturile, astfel ca oamenii au interpretat asta ca si cum nu ar fi fost o relatie amoroasa. Dar baietii ei erau adesea prin preajma si paparazzii erau mereu acolo, astfel ca evident erau mai prudenti si nu isi aratau afectiunea”, a mai spus fost bodyguard.

In cartea sa, Sansum o descrie pe Printesa Diana ca fiind „una dintre cele mai amabile persoane pe care le-ai fi putut cunoaste. Era minunata, de fapt, doar un om normal care in mod clar isi iubea baietii.”

Foto: GettyImages