Printul Charles i-a invitat pe Harry si Meghan sa locuiasca cu el. De ce l-au refuzat ducii de Sussex

1
De Maria Constantin
22 ian. 2022

Telenovela din familia regala britanica nu s-a incheiat. Relatia dintre Printul Charles, Printul Harry si Meghan Markle inca este incordata, desi a existat o tentativa de impacare.

Printul Charles a incercat sa se impace cu fiul sau mai mic, Harry, si sotia acestuia. O sursa a declarat pe 18 ianuarie pentru The Mirror ca Charles i-a invitat pe ducii de Sussex sa stea cu el si Camilla Parker Bowles in zilele premergatoare Craciunului. Charles se gandea ca astfel va putea sa-si vada si nepotii.

Charles vrea sa-si vada nepotii

De la nasterea ei, in iunie 2021, Charles nu a intalnit-o pana acum pe fetita ducilor de Sussex, Lilibet Diana, ale carei nume au fost inspirate de Regina Elisabeta a II-a si de Printesa Diana, iar ultima oara cand l-a vazut pe nepotul sau, Archie Harrison, a fost cand acesta avea doar sase luni, noteaza Style Caster.

In ultimele luni, Printul Charles, Harry si Meghan Markle au tinut legatura prin cateva apeluri video „agreabile”, insa in cele din urma ducele de Sussex i-a spus tatalui sau ca nu poate sa se intoarca acasa pentru ca ar fi un risc prea mare pentru el si familia lui revina in Marea Britanie fara securitate, relateaza The Mirror.

Harry nu mai beneficiaza de protectia Politiei Metropolitane din Londra din martie 2020, dupa ce a renuntat la indatoririle regale si s-a mutat de la Palatul Kensington in America de Nord. El si Meghan s-au stabilit in Montecito, un cartier din Santa Barbara, California.

Risc de securitate mostenit la nastere, pe viata

Un reprezentant legal al ducilor de Sussex a anuntat, intr-un comunicat emis pe 16 ianuarie, ca Harry s-a oferit sa achite Politiei Metropolitane costurile pentru serviciile de securitate pe durata sederii sale in Marea Britanie, insa cererea lui nu a fost aprobata de Home Office, ministerul britanic de Interne.

„In lipsa acestei protectii, Printul Harry si familia sa nu se pot intoarce acasa”, a aratat reprezentantul ducilor de Sussex.

„Printul Harry a mostenit un risc de securitate pe viata, de la nasterea sa. El ramane al saselea pe linia succesiunii la tron, a fost in doua randuri pe front in Afganistan, iar in ultimii ani familia sa a fost tinta unor amenintari neonaziste si extremiste. Desi rolul sau in casa regala s-a schimbat, profilul sau ca membru al familiei regale nu s-a modificat. Nici amenintarea la adresa sa si a familiei sale”, se mentioneaza in comunicat.

Printul Harry, captiv in familia regala: „Tatal si fratele meu nu pot scapa“

„Asa cum bine se stie, alte personalitati care au parasit functiile publice si au mostenit amenintari primesc protectia politiei fara niciun cost. Scopul Printului Harry a fost simplu – sa asigure siguranta sa si a familiei sale in Marea Britanie, astfel incat copiii lui sa-si cunoasca tara. Dupa ce o noua runda de negocieri a fost respinsa, el a solicitat deschiderea unei proceduri judiciare in septembrie 2021 pentru a revizui luarea deciziilor in procedurile de securitate, in speranta ca astfel va fi reevaluata cererea sa pentru securitatea necesara”, continua comunicatul.

Harry nu se intoarce acasa fara paza

Reprezentantul Printului Harry a confirmat, totodata, ca lipsa securitatii este motivul pentru care el nu s-a intors cu familia dupa ce a parasit Regatul. „Marea Britanie va fi mereu casa Printului Harry si o tara in care isi doreste ca sotia si copiii sai sa fie in siguranta. In lipsa protectiei politiei, ar surveni un risc personal prea mare. Printul Harry spera ca petitia sa, dupa aproape doi ani de cereri pentru securitate in Marea Britanie, va rezolva aceasta situatia”, a transmis oficialul citat.

Meghan Markle, apel zadarnic catre familia regala

Intr-un interviu realizat de Oprah Winfrey in martie 2021, Meghan Markle a dezvaluit ca a cerut familiei regale sa-i redea lui Harry dreptul la servicii de securitate dupa ce el a renuntat la indatoririle regale.

„I-am scris si o scrisoare familiei sale, in care am spus: ‘Va rog, este clar ca protectia mea si a lui Archie nu este o prioritate. Accept asta. E in regula. Va rog, aveti grija de sotul meu. Vad amenintarile cu moartea. Vad propaganda rasista. Va rog, tineti-l in siguranta. Va rog sa nu-l lasati fara securitate si sa nu anuntati public cand el si eu suntem cel mai vulnerabili’. Iar ei mi-au zis doar ca nu este posibil”, a declarat ducesa de Sussex.

Foto: Getty Images.