Printul George se enerveaza cand vede gunoaie aruncate la intamplare

1
De Maria Constantin
19 oct. 2021

Ducele de Cambridge a dezvaluit ca fiul lui nu intelege de ce oamenii continua sa distruga planeta.

Avocat neconditionat al protejarii mediului si luptei impotriva schimbarilor climatice, Printul William spera ca povara pe care o duce astazi sa se mai usureze pana cand va cadea, peste cativa ani, pe umerii printilor George, Charlotte si Louis, relateaza People.

Printul William a declarat pentru BBC ca fiul lui cel mare, George, in varsta de opt ani, a inceput deja sa inteleaga foarte clar modul in care oamenii distrug planeta. Ducele de Cambridge a mai spus ca spera ca Printesa Charlotte (sase ani) si Printul Louis (trei ani) sa nu aiba atat de timpuriu aceleasi ingrijorari puternice despre schimbarile climatice.

Experienta care l-a bulversat pe George

William a spus ca George este „extrem de constient, mai mult decat cei doi frati in acest moment”. El a povestit ca recent acesta a devenit confuz si s-a suparat cand a participat la o activitate scolara de strangere a gunoaielor, iar a doua zi a vazut ca in locul respectiv au aparut alte deseuri.

„Charlotte este un pic cam mica, inca nu-si da seama, iar Louis se joaca tot timpul pe afara – el traieste numai afara. Dar cred ca incep sa-si dea seama incet ca aceste lucruri conteaza, insa cand esti tanar vrei doar sa te distrezi”, a spus Printul William.

Ducele si-a exprimat apoi ingrijorarea pentru viitor: „Ma simt rau fiindca nu pot sa-i feresc de povara asta”, a marturisit el.

Printul William, in varsta de 39 de ani, a mai spus ca i-a transmis lui George mai multe din obiceiurile ecologiste pe care el si fratele sau, Printul Harry, le-au primit de la tatal lor, Printul Charles. „Stie deja sa nu foloseasca apa in exces, lucruri de genul acesta, care mi-au fost transmise cand am crescut”, a spus William despre cel mai mare dintre copiii lui, adaugand ca „educatia este cheia”.

William si Kate

Ducele de Cambridge a pus acest motto in practica miercuri. Insotit de Kate Middleton, William a participat la cateva activitati ecologiste desfasurate de elevi in Kew Gardens, la Londra.

Printul William vorbeste in fiecare zi cu copiii sai despre pandemie

Evenimentul care a avut ca scop gasirea de idei pentru salvarea planetei s-a dovedit „o actiune pozitiva”, a declarat campioana olimpica la canotaj Helen Glover, care a participat alaturi de ducii de Cambridge. „De ce nu ar fi? Pentru ca e ceva pozitiv ca mintile pozitive sa nu gandeasca ‘sper sa fac asta’ sau ‘ar trebui sa facem asta’, ci ‘voi face asta'”, a adaugat sportiva britanica.

La eveniment au fost prezenti si primarul Londrei, Sadiq Khan, precum si exploratorul si naturalistul Steve Backshall, care a remarcat ca William si Kate stiau totul despre ce se intampla acolo: „Au stat cu copiii, i-au ascultat si au lucrat cu ei. A fost ceva sincer, iar oamenii simt asta si intra in legatura cu asta.”

„Au facut-o fara efort. Au si ei copii”, a mai spus Backshall.

Foto: Instagram/@dukeandduchessofcambridge