Printul Harry a anuntat familia regala ca isi scrie memoriile, dar nu are nevoie de aprobare

1
De Maria Constantin
25 iul. 2021

Ducele de Sussex a simtit ca are datoria morala de a anunta casa regala britanica despre intentia de a lansa un volum despre viata lui.

Printul Harry doreste sa ofere publicului o perspectiva directa asupra vietii sale. Cartea pe care o va scrie ar putea contine, totusi, referiri sensibile la familia regala. Cu toate ca nu trebuie sa-i ceara permisiunea bunicii sale, Regina Elisabeta a II-a, ducele de Sussex a anuntat familia regala despre proiectul sau editorial.

Harry poate scrie fara sa-i ceara voie Reginei

Un purtator de cuvant al casei regale a declarat pentru People ca Harry (36 de ani) a vorbit recent pe aceasta tema cu membrii familiei regale. Acesta a adaugat ca Harry nu va avea nevoie de aprobarea Palatului Buckingham pentru debutul sau literar.

Palatul Buckingham nu a dorit sa comenteze pe aceasta tema: „Orice clarificare despre carte le revine Ducelui si Ducesei de Sussex”, a transmis casa regala a Marii Britanii.

Editura Penguin Random House a anuntat luni ca volumul Printului Harry va fi lansat anul viitor.

„Nu conteaza de unde esti”

„Scriu asta nu pentru ca m-am nascut print, ci pentru barbatul care am devenit”, a transmis el intr-un comunicat.

„Am purtat multe palarii de-a lungul anilor, la propriu si la figurat, iar speranta mea este ca spunand aceasta poveste, cu suisurile si coborasurile, cu greselile si cu lectiile invatate, pot sa arat ca nu conteaza de unde esti, avem mai multe in comun decat crezi”, a adaugat Harry.

„Sunt profund indatorat pentru oportunitatea de a impartasi ceea ce am invatat pana acum de-a lungul vietii mele si incantat ca oamenii vor citi o relatare directa, precisa si reala a vietii mele”, a mentionat ducele in varsta de 36 de ani in comunicatul citat de People.

Printul Harry isi scrie memoriile, „cu sinceritate si precizie”: Cine va avea emotii cu privire la marturisirile lui?

Incasarile obtinute din vanzarea cartii vor fi donate unei organizatii de caritate. Volumul va acoperi perioada copilariei lui Harry, etapa stagiului militar efectuat in Afganistan, dar si pe cea in care a devenit sotul lui Meghan Markle si tatal a doi copii – Archie, in varsta de doi ani, si Lilibet, nascuta in urma cu o luna.

Memoriile unui rege care a renuntat la tron

Printul Harry nu este primul membru al familiei regale britanice care isi scrie memoriile, noteaza People. Edward, Ducele de Windsor, unchiul Reginei Elisabeta a II-a, care a devenit Regele Edward al VIII-lea si care a abdicat in 1936 ca sa se poata casatori cu americanca Wallis Simpson, a scris biografia „A King’s Story: The Memoirs of the Duke of Windsor” in 1951.

Volumul prezinta copilaria regelui, modul in care acesta a fost educat si povestea dragostei sale pentru o femeie divortata din Statele Unite care l-a determinat sa renunte la tron.

Foto: Instagram/@sussexroyal