Printul Harry se teme pentru Meghan Markle: „Nu vreau sa pierd inca o femeie din viata mea“

1
De Maria Constantin
28 mai 2021

Ducele de Sussex a dezvaluit cum a afectat-o mental expunerea publica pe Meghan Markle.

In noul serial „The Me You Can’t See”, Printul Harry a explicat efectul devastator pe care statutul regal l-a avut asupra sa si a sotiei lui cand amandoi erau membri cu drepturi depline ai familiei regale britanice. El a povestit ca a fost foarte greu sa se afle in atentia constanta a presei, iar institutia monarhiei sa ramana intr-o „liniste totala” cand au cerut ajutor, scrie Harper’s Bazaar.

„Clickurile si bliturile camerelor imi faceau sangele sa fiarba. Ma infuriau si imi aminteau ce i s-a intamplat mamei mele si ce am trait cand eram copil. Dar acum a trecut la un alt nivel cu media netraditionala, precum si cu retelele de socializare”, a spus Harry in documentar, referindu-se la moartea Printesei Diana intr-un accident auto petrecut cand era urmarita de paparazzi.

„Am crezut ca familia mea ne va ajuta, dar fiecare cerere, solicitare, avertisment, orice, au fost tratate cu o liniste totala sau nepasare. Am petrecut patru ani incercand sa ne descurcam… Dar lui Meghan i-a fost greu”, a adaugat el.

Meghan Markle a vrut sa-si ia viata

In ianuarie 2019, in timp ce era insarcinata in sase luni, Meghan a dezvaluit prin ce trecea impreuna cu Harry. Asa cum a marturisit in interviul realizat de Oprah, a suferit atat de mult, incat si-a dorit sa nu mai traiasca, noteaza Harper’s Bazaar.

„Meghan a decis sa-mi impartaseasca gandurile despre sinucidere”, a spus Ducele de Sussex. „Cel mai infricosator lucru pentru ea a fost claritatea acestor ganduri. Nu era nebuna. Nu lua medicamente si nu bea alcool. Era perfect constienta. Era complet sanatoasa”, a adaugat el.

„Ceea ce a impiedicat-o a fost ca a inteles cat de nedrept ar fi fost pentru mine dupa ce i s-a intamplat mamei mele si ca as fi fost pus in situatia de a pierde inca o femeie din viata mea, cu un copil inauntrul ei, copilul nostru”, a mai spus Harry.

Cu toate acestea, ducii de Sussex au fost nevoiti sa-si indeplineasca indatoririle regale: ei au participat in acea seara la un eveniment organizat la Royal Albert Hall, pretinzand ca totul este in regula. Fotografiile de atunci ii arata zambind si dand impresia ca totul era perfect, dar tinandu-se strans de mana.

„Mi-era rusine sa ma duc la familia mea. Fiindca, sa fiu sincer, ca multi dintre cei de varsta mea, stiam ca nu voi primi ceea ce am nevoie de la familia mea”, a marturisit printul.

Nasterea lui Archie i-a salvat

Venirea pe lume a fiului lor, Archie Mountbatten-Windsor, a schimbat totul: „Am un fiu pe care as prefera sa ma concentrez, in loc sa ma uit de fiecare data in ochii lui, intrebandu-ma daca sotia mea va ajunge ca mama mea, si va trebui sa il cresc singur”, a explicat ducele.

„Acesta a fost unul dintre cele mai puternice motive pentru a pleca, faptul ca m-am simtit prins si teama ca sunt controlat prin frica, atat de media cat si de sistemul care nu incurajeaza discutiile despre acest tip de trauma. De acum nu voi mai fi niciodata agresat in tacere”, a mai spus Harry.

Chiar si atunci cand el si Meghan au ales sa se retraga din casa regala, au intampinat rezistenta. „Cand am luat decizia pentru familia mea, tot mi se spunea ‘Nu poti sa faci asta’. Si eu intrebam ‘Cat de mult rau trebuie sa-mi fac pana mi se va permite asta?’. Ea era pe punctul de a-si lua viata. Nu ar fi trebuit sa se ajunga in acest punct”, a dezvaluit printul in varsta de 36 de ani.

Cel mai mare regret al Printului Harry

„Ca nu am luat mai devreme atitudine pentru apararea relatiei cu sotia mea si sa denunt rasismul”, a explicat Harry, facand referire la pozitia publica pe care el a luat-o in 2016, in care denunta comentariile rasiste si relatarile tabloidelor despre Meghan.

Meghan Markle, aparitie surpriza pentru serialul realizat de Printul Harry si Oprah

„Istoria se repeta”, a continuat Harry, aratand cum a tratat-o presa pe Diana in timpul relatiei sale cu Dodi Al Fayed, care a murit alaturi de ea in accidentul de la Paris. „Mama a fost vanata pana la moarte cand avea o relatie cu cineva care nu era alb. Si acum iata ce s-a intamplat. Vreti sa vorbim despre repetarea istoriei? Nu se vor opri pana cand ea nu moare”, a spus Harry, referindu-se la Meghan.

Cat conteaza patru ani de terapie

„Este incredibil de infiorator sa pot pierde inca o femeie din viata mea. Dar lista tot creste. Si totul se intoarce la aceiasi oameni, la acelasi model de business, la aceeasi industrie”, a spus Harry, emotionat.

Harry a mai dezvaluit in „The Me You Can’t See” ca se afla in al patrulea an in care urmeaza terapie pentru a putea face fata traumelor din trecutul sau si ca relatia cu Meghan l-a indemnat sa ceara ajutor de specialitate. „Stiam ca daca nu faceam terapie si incercam sa-mi revin singur, o voi pierde pe femeia cu care vreau sa-mi petrec tot restul vieii”, a marturisit el.

Foto: Getty Images.